pondělí 22. listopadu 2021

Rodinný přítel, kde nakoupit grafiku a jak se v tom všem vyznat.


Včera se k nám zastavil kamarád.  (Nemáme moc společných přátel. Nebo bydlí tak daleko, že se vídáme sporadicky. Takže vlastně událost)

S. je v důchodovém věku, ale ještě pořád se naplno věnuje svojí profesi - psychologii. Obdivuji jeho duševní svěžest, nadhled, odvahu se vrhat do neznámých věcí, které jsou mimo jeho schopnosti. Třeba workshopy v PLATU . Já bych z toho zdechla.

Celý večer jsme si povídali o výstavách, umělcích, básnících... jasně, situaci kolem covidu a jak se k tomu lidi staví, jsme taky probrali, ale jen zlehka, smíření se stavem věcí. Hodně mi to pomohlo.

....

Čtu další knihu od Michala Třeštíka. Umění vnímat umění.  Skvěle, opravdu skvěle přibližuje současné umění. Neříká, co je dobré umění a co ne.  


Na této dvojstranně srovnává dva obrazy. 
,,Vstup do metra" a obraz od Rothko ,,Bez názvu"


má to překvapivý závěr


....
A ještě jeden tip na nákup umění.
Od čtvrtku v galerii Hollar prodejní výstava.







6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Nemám umění vnímat umění, ale všechny ostatní knihy od pana Třeštíka mám moc ráda.
Hana

... řekl(a)...

Parádní tipy, díky moc.

Anonymní řekl(a)...

Neumím se s tím smířit, mám školou povinné děti, aktivně sportující a jejich běžnou součástí všedního dne a týdne se staly hovory o tom, kdo je v karanténe, kdo je pozitivní, kdo kam nemůže, nemáme ve svém okolí žádné opravdu nemocné dítě v karanténe nebo izolaci, ale máme ve svém okolí zcela zdravé děti i 3 týdny zavřené doma, s tímto se smířit mi nejde.

Zuzana řekl(a)...

Hm, chvilku jsem googlila, zda je Scéna z metra skutečně od Rothka, od stejného autora jako ty vodorovné barevné plochy... a fakt jo. Přemýšlím, proč? Co k tomu autora vedlo? Ale možná je jednoudušší přiznat si, že tomuto druhu umění prostě nerozumím, však nemusím rozumnět na světě všemu. V neděli jsem byla na výstavě Vladimíra Preclíka na Špilberku, takové moderní umění mi přijde fajn, je mi blízké a bavilo i osmiletou dceru. Mamka mi vyprávěla zážitek z předchozího týdne z Albertiny ve Vídni, je tam otevřená nová část moderního umění a byla dost zklamaná, z některých děl až zděšená. Tak to beru jako fakt, že někdo zase neocení to, co se líbí nám. Ale jestli se ke knize dostanu, ráda si ji přečtu, rozšiřovat si obzory a snažit se přemýšlet, to zas jo, i když to není záruka toho, že dojde k pochopení:-)

Alena řekl(a)...

Aj ja som si vybrala podvedome Bez názvu....

Mrs. McCarthy Juan řekl(a)...


IF YOU NEED A LOAN NOW EMAIL CONTACT drbenjaminfinance@gmail.com




TODAY I GOT MY DESIRED LOAN AMOUNT $520,000.00 FROM A RELIABLE AND TRUSTED LOAN COMPANY. IF YOU NEED A LOAN NOW EMAIL CONTACT drbenjaminfinance@gmail.com

Hello, I'm here to testify of how i got my loan from BENJAMIN LOAN FINANCE(drbenjaminfinance@gmail.com) I don't know if you are in need of an urgent loan to pay bills, start business or build a house, they offer all kinds of loan. So feel free to contact Dr. Benjamin Owen he holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly without cost/stress via Email: drbenjaminfinance@gmail.com