úterý 27. července 2021

Dřevotvar

Původně jsem chtěla  Danův stůl ( měl ho ve svém bytě) přebrousit, ale dýha byla v tak špatném stavu, že jsem nechala vyrobit úplně novou desku z  dubu a namořit. Noha přebroušená. Litinový podstavec nastříkaný. Měl radost.

Nakonec to k nám i pasuje. Ten náš pel mel materiálů a stylů můžeme klidně nazvat stylem eklektickým:)

Kdo by to byl řekl, že i Dřevotvar bude jednou v módě.



( u stolaře)



Kočka nám postupně rozcupovala všechny tkané koberce. Tenhle je nezničitelný, ale už zas koukám po tkaném. Přece je čiči o rok starší. Méně divočí. 


 

12 komentářů:

Zuzana řekl(a)...

Ten je TOP.Jo jo, Jablonné, kvalitní nadčasový design.Stále máme, dřevěná dýha, dvířka skříněk z masivu na čep.Krásný stůl!

Anonymní řekl(a)...

Milá Soni, Jablonne byl můj první nábytek, byl na objednávku, čekali jsme na něj víc než rok. Hned byl k mání jen stůl. Ten jsem milovala, do desky byly vsazeny čtverce černé břidlice. Prodavačka nám řekla, že nás přežije, u muže měla pravdu. Dali jsme za nábytek půlku novomanželské půjčky. Se stolem jsi naložila krásně - povedlo se. Neumím do interiéru přidat ty sedumdesátky, ty jo 😀. Paráda. Lenka z ovy

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,Soňo, prarodiče v Dřevotvaru pracovali... A teď po třiceti letech, testujeme obdobný konferenční stolek (který už u nich neměl využití), jen s jiným podnožím, u nás v moderní novostavbě. Trpělivě zde čeká na zrekonstruování a musím říci, že jsme si ho oblíbili. Návštěvy v Dřevotvaru bylo moje dětství. Jana z Jablonného nad Orlicí

Soňa Malinová řekl(a)...

Bohužel nynější produkce mi připomíná spíš Sconto nábytek. A přitom takový potenciál ve znalosti technologií. Chtělo by to najmout nějakého designéra.

Anonymní řekl(a)...

S tím s vámi musím souhlasit... Je to velká škoda.

tualkraplak řekl(a)...

Tak jste mu dala nový život.

Anonymní řekl(a)...

Ze stareho nove! To mam moc rada! Eva

Anonymní řekl(a)...

Kouzelná proměna,to se povedlo. Marta

Anonymní řekl(a)...

Mám nábytkovou stěnu z Jablonného nad Orlicí v obýváku od roku 1976. Takový kvalitní nábytek bych přála všem. Je praktická (má hodně úložného prostoru) a i po přestěhování drží. Dnešní nábytek za 3 roky používání končí buď u popelnic nebo ve sběrném dvoře. Deska stolu se povedla, je opravdu krásná a myslím (podle fotek vašeho interiéru v domě), že tam opravdu hodí. Zdraví Iwka.

Soňa Malinová řekl(a)...

Škoda že to nečte výrobce. Určitě by je to potěšilo.

patialalegitimate řekl(a)...

Do you Need Instant Loan from $2,000 to $5,000,000.00 with no collateral required and receive a no obligation loan approval.We welcome the opportunity to show you how effective we are at helping our clients obtain the money they need to succeed. Our professional staff is available for a Free Consultation.At Patiala legitimate company Pvt , we understand that unexpected events arise requiring extra money that may not be readily available to you contact us now 2% interest rate, both long and short term cash reply to us (Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate515@gmail.com
Mr Jeffery

Anonymní řekl(a)...

Dobrá zpráva pro všechny, kdo mají doma obdobně pojatý starší jídelní stůl OP-71 z Dřevotvaru Jablonné (kruhový o průměru 105 či 120 cm). Potřebují-li obnovit jeho stolový plát, nemusejí ho renovovat. Výrobce má jeho originální desky v původním tmavě hnědém moření dosud skladem, takže stačí si ji objednat (stojí 1200 Kč) a stůl bude jako nový. Ovšem pozor: stůl OP-71 se vyráběl kontinuálně téměř půl století, přičemž se během let změnil způsob upevnění stolového plátu k noze. Původní dřevěné pevně "mezikolo", později nahradil kovový držák, přišroubovaný skrz vnitřek celé nohy.
Jinak: Dřevotvar Jablonné nadále produkuje řemeslně špičkově zpracovaný, mimořádně bytelný dýhovaný nábytek, konkrétně obývací řady Porte a předsíňové řady Entre, pokračující ve firemním duchu formovaném původní designérskou dvojicí Sedláček-Vyčítal. Ale protože na našem trhu je pro malé výrobce kvalitního a tím i dražšího zboží velice těžké se prosadit v obří konkurenci sice vesměs nekvalitního, ale laciného zboží z dovozu, je výroba vlastního nábytku v Dřevotvaru nyní, žel, už jen poněkud okrajová (v roce 2016 proto skončil v podniku i jeho dlouholetý firemní designér ing. Sedláček) a víc se zaměřuje na ekonomicky zajímavější dodávky dílčích komponent i celých OEM výrobků pro jiné firmy. Škoda, ale můžeme si za to i i my, zákazníci.