úterý 1. prosince 2020

To potěšilo...

 ...zmínka o blogu a galerii, co napsala Ivana Kocmanová na czechdesign . Více v odkazu.


No a jinak děkuji za minulé vzkazy a trochu si to shrňme. Jsme unavené a chceme si odpočinout. Nikdo na filozofické úvahy není zvědavý.

Dárky  v duchu podpory malých výrobců, nakladatelství, flér prodejců. Zaujala mě paní, co vyrábí hračky pro kočky a peníze jdou na útulek ( pěkně prosím o odkaz) .Kalendář, který podporuje bohulibou činnost je taky skvělý tip.

Já   koupila kalendáře a další drobnosti od Andrei Tachezy  a zrovna v jejím případě mi to přijde skoro jako charitativní projekt, neb je to přesně ten typ výtvarnice, které se příčí všechny marketingové metody a neumí se prodat. 

Krém na ruce a jelení lůj, jak psala Magda, mi přijde taky hezký dárek. Nebo aspoň v mém případě. Zrovna včera při večeři se D. trochu pozastavil nad tím, jak mám vrásčité ruce, ale rychle dodal, že mě bude milovat i jako scvrklou stařenku ( mno uvidíme:) .

Teď jsem si vzpomněla, že D. si přál od rodičů předplatné Hospodářek s přílohou. Předplatné jsou vlastně Vánoce celý rok. Doporučuji. I já lehce naznačila jednomu členu rodiny, že by se mi líbilo Marianne bydlení. 

Ještě k tom MB. Oslovit Lucii Konečnou byl výborný tah na bránu. Má velkou čtenářskou základnu, skvěle píše a vybírá si na rozhovor  s lidmi, co žijou skromě a přitom šťastně a zajímavě . Kvůli ní jsem zas začala znovu kupovat. Mnoha lidem se zdá, že je časopis plný reklamy, ale já si osobně myslím, že pokud jen jedna věc mě inspiruje, stálo to za kup. (  předesílám, že s majitelkou MB nejsem kamarádka, nic za propagaci nemám  a nebudu) .

V posledním čísle rozhovor se Zuzkou . Jsou tam ke stažení ozdoby na stromek.




2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

https://www.fler.cz/macek
(musím si na Fler vést deníček, líbí se mi toho tolik)
A omlouvám se, možná jsem špatně formulovala větu, že kdo podpoří malá nakladatelství, na Fleru dokoupí obaly či záložky - omlouvám se - bylo to myšleno spíš jako doplňující dárky ke knihám.
Moc děkuji za pochvalu, snad mi ráno nenaprší/nenasněží do nosu)
Magda
Gratulace paní Ivaně a intuici Soni:-)
Na - ne vrásčité - drsné ruce mám krásnou něžnou vzpomínku od jednoho trampského ohně, kamarád co vyřezával dýmky, měl nádherně drsné ruce...dalo by se to nazvat jako peeling....

Soňa Malinová řekl(a)...

děkuju!