pátek 25. prosince 2020

Tak a je po Vánocích

Hodně nás pobavilo video, jak náš malý synovec ( při rozbalování kuličkové zbraně ala kalašnikov) zvedne hlavu a zavolá z plných plic: ,,Ježíšku děkujuuuu! Já tě miluju. "

My dospělí víme, jak to s těmi dárky je, ale trocha vděčnosti za to, co hezkého se nám v tom roce událo, rozhodně taky neuškodí. Mně teda zachvacuje vděčnost během celého roku a téměř každý den, jen to říkám tam nahoru v duchu. On ví. Občas mám takovou radost, že si potřebuju poskočit. 

.....

Pod stromkem  spoustu krásných dárků, určitě se ještě pochlubím.

Skvělý nečekaný dárek od Vendy (sdílíme spolu galerii) . 







11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

....nechápu jak někdo může napsat že je 25.12. po vánocích....a ruku na srdce ten "naškrábaný dopis" ti udělal radost?.....vážně?

Soňa Malinová řekl(a)...

Za to ten váš zahřál u srdce:)

Anonymní řekl(a)...

Dobré ráno,
věřím že Vám udělal radost - raději rukou naškrábaný a napsaný s láskou - než žádný. Přeji pěkný den. I.

Alena řekl(a)...

Dobrý den, krásné, spontánní a upřímně nacmarane přání by mě také udělalo radost, než uměle vytvořené povídačky o Vánocích. Přeji krásný zimní den��. Alena

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, já tomu rozumím také tak, že do 24. se snažíme vše stihnout, nachystat, zabalit... a pak už jen můžeme odpočívat a radovat se. (Pravda, jiné roky daleko více, letos s covidem trochu jinak, ale my se radujeme!) Ten Štědrý den je pro mne rozhodující předěl - a také si vždy řeknu, máme to za sebou - a to chystám jen pro naši malou rodinu a nemám žádnou velkou povinnost.
Vážím si toho, že s námi sdílíte svoje soukromí. A ten dopis od Vaší kolegyňky je prostě nádherný. (A jestli tomu někdo nerozumí, tak ho prostě mohu jen litovat, že má takový smutný a chudý život.) Kéž by každý z nás uměl implementovat do svých životů ty dva poslední řádky. A co se týká zájemců o umění - možná by jich bylo více, kdybychom nebyli obklopeni záplavami kýčů, nezajímavých historek o tzv. celebritách, a např. školy nebyly zahlceny tolika byrokratickými povinnostmi, že už nestíhají chodit s žáky do muzeí a galerií. Moc Vás zdravím, Marie

Anonymní řekl(a)...

Soňko, rozumím vám. Mně by ten naškrábaný dopise také udělal radost. S kamarádkou si píšeme dopisy léta, a žádný počítač, poctivě ručně. Někdy i 12 stránek, ať si to počteníčko užijeme. Letos to nevyšlo sejít se na svátky s rodinou, ale přece na ně nechceme přenést covid. Takže za rok zase všichni kolem velkého stolu. Jen je nám líto, že nikdo nemůže na hory, do lesa a nebo jen tak do polí, apd. Zdraví Iwka

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, tak ten dopis závidím až zelenám.. :))).. Něco od srdce a neformálně, to se počítá, to má váhu. Já už 13. Vánoce v řadě sama, zkoušela jsem to různě, nakonec se osvědčilo něco dobrého uvařit a upéct a žít. Všichni mí kamarádi a přátelé to ví.. Potěší, když někdo zavolá, v režimu jen tak. Nejhorší jsou ta přání sms, kde mi ten kdo ví, napíše, že mi přeje klidné Vánoce v kruhu rodiny. Tohle přeju té komentující zcela nahoře, třeba by byla spokojená.. Lenka z Ovy.

Jana řekl(a)...

Pro mě teda Vánoce začínají na půlnoční 24.v noci. Jedu v nedělním módu až do Nového roku. Konečně nic nemusím. Dárky jsou pro mě čím dál větší stres, jsem minimalista a trpím u plastových zbytečností a hloupostí, který mi pak doma zavazí. A mimochodem, sama hrozně škrábu a teď mě děsí, že podobný lístek, který jsem napsala kamarádce, ji třeba mohl urazit🤦‍♀️ Doteď mě to nenapadlo...

Soňa Malinová řekl(a)...

Já mám ode dneška vidinu gaučingu, čtení, zevlování, zírání na hezké filmy. Pracovat budu, ale jen když mě něco napadne nebo budu mít silné pnutí.
Iwko, 12ti stránkový dopis, to musí být nádhera, štěstí, radost.
Leni z OVY, doufám že se někdy uvidíme ( nebo už jsme se viděly na nějakém workshopu?)
Jani, nědělní mód do Nového roku je přesně to, co se chystám udělat.

Anonymní řekl(a)...

Soni, jak to tak bývá jsou kolem nás upředeny takové jemné nitky společných známých. Jsem ale starší generace, než Ty.. Na workshopu jsem nebyla, neboť obě ruce volšový. Jo a velmi, opravdu velmi nás spojuje stejný politický názor. Což jsem si nikdy nemyslela že napíšu, neboť jsem se snažila být člověk apolitický. Bohužel, situace je taková, že jsem vytočená jak tachometr :).. V lepších časech, až já budu naočkovaná a Ty otevřeš Galerii a taky budeš naočkovaná :), tak dorazím. Lenka z Ovy.

Soňa Malinová řekl(a)...

Ujednáno.