pondělí 30. listopadu 2020

Poslední dobou ( možná měsíce)...

 ...jsou tady samé plky. Svatba, ťuťu, ňuňu...kde jsou ty časy, kdy jsem vytahovala z rukávu různé tipy na tvoření, kulturu, čtivo .

Nicméně i záznamy zdánlivě bezcenné s odstupem času  nabývají na hodnotě.

Tak například tady tato slečna žena s moly píše soustavně  blog od roku 2004. (pokud píšete  déle než ona, nebo někoho takového znáte, dejte mi , prosím, vědět)  

Začala  ve druhém ročníku gymplu, teď je jí třicet, má dítě a její přístup k mateřství je diametrálně rozdílný, než je současný trend. Zajímavé číst, co si představovala o své budoucnosti a jak žije teď. 

A bez oslího můstku jiné téma.

Jak tak hledám dárky pro příbuzné, tak jsem si stihla koupit už několik věcí pro sebe . Na cestě je gramofon( ten nejlevnější co měli, ale má tři rychlosti otáček,  zesilovač i reprák)  boty na hory, ponožky z vlny, knihu ( původně jsem kupovala knihu jen pro D. , ale znáte to, když na vás problikává ,,poštovné zdarma nad" ... ). 

Co vy? Už máte nějaký dar pod strom. Nějaké tipy ?

16 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak to mě těší, že snad brzy už doma zatančíte na ty desky od nás z opavskeho antikvariátu! 😉😉😉

Soňa Malinová řekl(a)...

Já se těším moc. Myslím, že zrovna tento dárek si dáme pod stromeček a bude od mámy.

Jana řekl(a)...

Já ty plky ťuťu ňuňu ráda čtu:-) Tipy na kulturu jsou bezva, ale na rovinu, se třema dětma uhraju tak jeden večer v roce, kdy je využiju. I když jsou to třeba jen hodinové dokumenty. Ale třeba brzy...

Jitka řekl(a)...

Přidávám se k příznivcům "plků" - pro mě jsou tím, co mám na čtení blogů ráda. Poslední dobou jsem znechucená tím, že kamkoliv na internetu přijdu, v 9 případech z 10 se nakonec ukáže, že mi chce někdo něco prodat - i když text ze začátku vypadal jako příběh ze života. Ráda si čtu, jak žijete, o čem přemýšlíte, klidně i drobnosti.

Anonymní řekl(a)...

Nakoukla jsem k molům a asi budou dlouhé noci a zlá rána:-)
Zcela prakticky jsem nakoupila mamce ségře zásoby textilních sáčků bo není den, abych někomu v obchodě nepomáhala rozevřít igeliťák - ať žijou rozestupy:-))
(na jaře jsem jak blbec vždy stála venku před daným objektem - obchod, bankomat atd - a předběhlo mě suverénně x spoluobčanů)
Letos dárky JEN z Fleru nebo lokální dobroty. Řetězce to přežijou.
Roušky ovlivnily i ty nápady, myslím že krém na ruce či jelení lůj budou na top seznamu:-)
Koupit kalendář, který podporuje nějakou myšlenku...(Cesta domů už jen kvůli Hrzánové a Holubovi)
Plkejte, Soňo, ňunějte, prosím.
Magda

Anonymní řekl(a)...

PS. kdo podpoří malá nakladatelství koupí knih, tak na Fleru jsou nádherné obaly na knihy a originální záložky.
Teď jsem našla paní, která plete krásné ponožky a hračky pro kočky a korunky dává na útulek. Ten svět ještě nebude tak zkažený...
Magda

Unknown řekl(a)...

Milá Soňo, dyť my se právě na ty plky nejvíc těšíme, jak vidím, nejsem sama. No a svatba, to je vždycky trochu jako pohádka se šťastným koncem v moři každodennosti....
já se klidně přiznám, když jsem měla horší období, sjížděla jsem Rosamunde Pilcherovou / a která říká, že ne, tak ta..:-)/, tím chci říct, že dobrých zpráva a malých pěkných příběhů si já osobně cením hodně vysoko. Dáša

VERONIKA (MIAUK) řekl(a)...

Milá Soňo, já už si letos taky naježila botky a to jen díky Vám! Děkuju moc za dřívější tip (na kožené art).. Riskla jsem to (nikdy jsem bez zkoušení boty nekoupila, v obuvi se rozhoduju tak dlouho, až odejdu s prázdnou, a už několikátý rok chodím v takových, no, raději nekomentovat stav, do jara by už to asi nezvládly:D)
Tyhle vážně adnou, jsou pohodlné a fakt hezké! Pro úzkou nohu a nepřítelkyni podpatků (mě) opravdu značka ideál! DĚKUJU a plkům zdar!:-)
Veronika

skarletka řekl(a)...

Blog od roku 2003
http://blog.kulida.cz/

kecka zpod komonca řekl(a)...

Zdravím, já poslední dobou pletu ponožky každému, kdo projeví zájem, sjíždím blogy (dík za urban jungle a žena s mloky taky vypadá na hromadu probdělých nocí) a momentálně ujíždím na pořadu "bydlet jako...". Jedu od nejstarších dílů k těm novějším a pořád dumám nad tím, jací lidé si pozvou "dizajnéra", jestli na to má vliv vzdělání, věk, prostředí (město/venkov), jestli jsou to lidi umělecky založení nebo jestli je to trendy nebo se to vůbec nedá specifikovat... jak spolu dokážou souznít a najít společnou vizi a výsledek je táák krásný...

skarletka řekl(a)...

ďalší blog od roku 2003
https://www.smutnejpribeh.cz/

Oba som objavila po objavení https://upsice.blogspot.com/ ach ako rada by som vedela takto písať.

Renata řekl(a)...

Soni, mrkněte i sem - www.ceska-moda.cz nebo na fb a ig jsou pod jménem "Kráska"

Za tímhle projektem stojí moje nejlepší kamarádka, textilní výtvarnice a návrhářka s jasným rukopisem a laskavým přístupem k životu i k práci. Třeba i tady najdete něco, co se vám šikne :-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Kecko, většinou si designéra pozvou lidi, co jsou si vědomi, že to sami nezvládnou. V mém případě jsou to lidi, co mě dlouhodobě sledují, takže chtějí můj styl a přístup. Vzdělání střední a vyšší. Někteří mají úžasný vkus a celkem jasnou představu, jiní v tom tápou a spoustu věcí nechají na mě. Ale jedno je spojuje. A vždycky se tomu divím. Jsou to milí , příjemní lidé, pro které je radost pracovat.

Ivet řekl(a)...

Dlouho jsem váhala nad diářem, jestli mi bude příští rok stačit nějaký obyčejný, který se stejně zničí v kabelce a batohu, nebo si zase koupit v Placestore nějaký český ručně vyrobený... říkala jsem si, že při mém škrabopisu je pěkného diáře škoda, ale nakonec pokračuju s českým výrobkem. Prostě láska na první pohled (malý, černý s puntíky, ale ty šedé větší jsou taky nádherné). https://www.voala.cz/kategorie-produktu/diare/

Jinak neteři oblečky pro panenku z Fleru a kufřík s Legem. Taťkovi doplňky stravy, které má podle lékaře brát, ale sám si je nechce kupovat (ještě musím vymyselt něco pro radost). Přítelovi nějaké divné věci na kolo podle seznamu (například minerální olej Shimano, odvzdušňovací sada atp.).

tualkraplak řekl(a)...

tak příspěvky jsou asi z toho, co teď žijete. Měla jste svatbu, tak je tu, co je na tom ? Chcete psát o kočce, píšete. Je to o Vás, né ? Zpětně si to člověk třeba rád přečte. /kamarádka má chuť všechny své staré deníky pálit :D /...navíc o jaké kultuře teď psát ? :/ Je hezké, co jste napsala o svém muži. Tvořivá jste jistě i nadále .

Anonymní řekl(a)...

Mila Soni,
piste o vsem, o Vasem zivote, svatbe, vsednich dnech .... ja Vas moc rada ctu a na dalku Vas zivot sleduji. Toulam se s Vami po ceskych horach, lesich i u vas doma. Jste inspiraci pro mnohe at uz Vasi praci, keramikou nebo zapalenim do galerie. Uzasne!

Darky? Temer neresim, o tom Vanoce opravdu nejsou a tak jen pro moji ctyrletou dceru. U nas pravidlo jen 1 dar a pro malou 1-3 knihy (hlavne ceske), 1 darek, o ktery si napsala-tedy nakreslila jeziskovi uz v lete a saticky na slavnostni cas vanocni. Vsechno ma a i my a tak radeji daruji na dalku pres bankovni ucet tem, kteri opravdu nemaji a potrebuji.

A muj nejvetsi darek, ktery si preji? Dostat se do Cech a konecne videt celou rodinu, coz nebylo mozne kvuli pandemii. Tak snad se mi muj sen splni v case Velikonoc.

Moc Vam i Vasim ctenarkam presi krasny cas adventni a prosim Vas ceskezeny nenechte se vtahnout do predvanocniho blazince, kdy se gruntuje dum, pece spousta krabic cukrovi a sili se za nakupy darku a vanocniho zarizovani. Nadechnete se, poslechnete si Vasi oblibenou hudbu, zatancete a tento cas radeji prochazkou a s blizkymi prozijte.

Krasny advent vsem,
Gabina

PS - Soni, nemohla byste prosim poslat odkaz na gramofon. To by bil uzasny darek pro me rodice, ktery na dalku modu zaridit. Dekuji.