sobota 7. listopadu 2020

Moštování a další jiné činnosti...

 ... které mě nebaví, ale pak mám radost, jak všem příbuzným chutná.

 Mošt výborný. Zatím jsme stočili 70 litrů. 


Docela hezký pocit jíst z vlastnoručně vyrobeného nádobí, pít svůj džus...člověk by skoro mohl nabýt dojmu, jak je nezávislý na okolním světě a ono prd. 



pár jablek koním


...máme je 10 minut chůze od domu



Cuketa od Moniky. Borek i D. jedli cuketu poprvé v životě.

Nové číslo časopisu INTRO na téma CIHLA a je vážně vyvedené.




Čtu Český snář od Vaculíka. A jak to tak u deníků bývá, autor se dělá lepší než je, víc soustředěný na sebe, že už jsem si vícekrát říkala, že číst dál nebudu, ale nedá mi to. Dobře že Madla napsala taky svůj pohled na věc.
...
Samozřejmě jsme sledovali volby.
( vsuvka: pokud máte pocit, že už jste příliš staří na velký krok, změnu, začít podnikat, stěhovat se, vdát se, postavit si srub...tak Joe Biden ten pocit ve svých 77 letech neměl). Jsem zvědavá, co budeme dělat my v  tom věku. 


D. byl na kole.
Borkova holka přijela na víkend  Je z toho pomalu střídavá péče. Chvíli bydlí Borek u nich, na chvíli zas Mája u nás. Dan taxislužba, aby nejezdili hromadnou dopravou.
David  má konečně stálou práci. Tolik z drbů o naší rodině.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

A kočička má už jméno??:-)
Katka

Lenka R. řekl(a)...

Jojo, věk je jenom číslo. Dnes jsem přála kamarádce a spolužačce k 56. narozeninám a ona odpověděla, že je ráda, že si na ni někdo v tomto věku vzpomene. Na prezidentskou kandidaturu (a na milión jiných, lepších věcí) mladice.

Soňa Malinová řekl(a)...

Zcela neoriginální, ale tak jak jsme na ní do teď volali ...Číča a má svátek 17.6.

Anonymní řekl(a)...

Padavky jsme byli koupit v Sadech Životice. Soni zkuste si udělat most z jablek s červenou řepou. Něco opravdu výjimečného a budete v rodině "za hvězdu". Každý den si dám skleničku 3 dl na večer. Děláme mošt ob den, slijeme do petky a uchováváme v lednici. Zdraví Iwka

Anonymní řekl(a)...

A co teprve přihodit i kousek zázvoru, pomeranče nebo i pár limetek. A řepu, abych pak poznala který jsou čistá jablka a který "speciál". Kupodivu ani v jedné mostárně s tím nemají problém k tomu přihodit.