pondělí 6. července 2020

Byli jsme to my

Film nedávno přidaný na youtube. Můžete si ho pustit ZDE .
Jak jinak vybíral  D.

obsah:
Divadelní režisér naráží na nezájem a nezodpovědnost hereckého souboru, jehož členové intrikují a shánějí se po vedlejších příjmech. Unavený a nemocný umělec chce svou práci dokončit za každou cenu. Aktualizovaný přepis divadelní hry, kterou na počátku 80. let inscenoval Evald Schorm. V autorské interpretaci A. M. se z působivé výpovědi o mravním úpadku v letech normalizace stala plochá postrevoluční agitka. 

...a ještě skvěle vystihující komentář diváka


Úplně mě nasírá, když vidím jaký filmový klenoty máme a jak s nima naše-vaše televize hrajou hru na schovávanou. Tahle mistrovská trpná, ale přesná satira našich povah, nabitá sarkasmem, ukazuje zrcadlo nejen herecké branži, ale celé české společnosti (infarkt na chodníku, rvačka v tramvaji ) Tenhle film je starej 23 let, ale ani jedno filmový políčko neztratilo nic na aktuálnosti . Mluvené slovo je nejcenějším drahokamem tohohle filmařskýho klenotnictví. Z trefnosti filmu až mrazí a ty herci, Láďa Frej, Petr Čepek, Leoš Suchařípa, to je prostě radost takový lidi sledovat.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Já Vás mám Soňo ráda. Vaše postřehy,typy,uvažování,náhled na svět.Sleduji Váš blog už hodně dlouho a jste stále svá,milá,konzistentní,příjemná,neagresivní. V dnešní době věc nevídaná. Sleduji více blogů,ale zdá se mi,že těch "stabilních" co jsem si oblíbila je míň a míň. Je to jistě těžké jít takhle s kůží ven - na trh, ne každý to ustojí. Fandím Vám.
Díky moc.
Katka z Km

Soňa Malinová řekl(a)...

Moc dekuji za povzbudivý vzkaz. Pravda.Moc těch blogů nezbylo, ale mám ráda dva nové. Aranel a Irisds.