úterý 27. srpna 2019

Ti mladí!

Sebejistý mladík  si objednal String. Bez toho, aniž by mi dal vědět , si ho objednal ještě někde jinde a moji zásilku odmítl.
Ani trochu náznak, že by mu bylo trapně. Zná svá práva.

Když už jsem u  té mladší generace...
V neděli jsme byli v kině na Tenkrát v Hollywoodu. Mladý pár dvě hodiny v kuse požíral popcorn tak nahlas, že jsme si museli odsednou. Taky kvůli druhému páru ( slečna potřebovala  neustále opakovat dialogy z filmu) .

Pamatuji si dobu, kdy lidi v kině  syčeli na toho, kdo si rozbaloval bombon. He,  mluvím jak stará bába:)

.....

Takže kdybyste potřebovali černý  String pocket s 20% slevou , pošlete objednávku a já vám slevu zohledním. Mám dva sety.

Tak ještě něco pozitivního.
Tohle se montuje u mých klientů. K tomu nové parkety....už bych se zas stěhovala.














21 komentářů:

Plihalova řekl(a)...

Soni,v kině...teda já říkám novodobém šílím...Mlaskání,syčení coly,nepořádek.Příšerné.Stará nejste,jen vychovaná.Mějte se krásně.JP

Anonymní řekl(a)...

Soni, já nesnáším jak v kině někdo má sladký nebo slaný popcorn, někdo má hranolky, další má stripsy, omáčky…… a z těch smradů se mi dělá špatně, blinkala bych. K tomu to posrkávání koly, přepodávání jednoho popcornu i 4 lidem, vždy na povel. Strašné. Byli jsme vychovaní jinak. Dnešní banda nemá žádné vychování, protože ji nemá kdo vychovávat. My starší jsme opice, které sundali se stromu. Ty přece nemají právo poučovat ani mít nějaký názor. Zdraví Iwka

Soňa Malinová řekl(a)...

Ohleduplnost vůči druhým získávají děti výchovou, ale teď je trend dítě upřednostňovat na úkor druhých. Hlavně neomezovat jeho osobnost. Už nám ta generace dorůstá.

Anonymní řekl(a)...

No ano, je to tak, a tu generaci jste vychovali Vy.

Anonymní řekl(a)...

Já si myslím, že zrovna Soňa své děti vychovala k ohleduplnosti...

A jinak přesně, hlavně "neomezovat osobnost" a upředňostňovat na úkor druhých, ostatní (včetně učitelů atd.) jsou jen blbci,...


V.

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, nemluvíte jako "stará bába", mluvíte pravdu a není to jen v kinech, obyčejná slušnost a ohleduplnost zmizela a lidi se chovají jak prasata na ulici, v MHD...A ke komentáři od Anonymní(ho) o vychování generace, v davu stačí jedno prase...Zdraví Marcela.

Soňa Malinová řekl(a)...

Paní Anonymní má pravdu v tom, že moji kluci nejsou ve všem vzorem . Ale v veřejném prostoru se pod mým dozorem chovali vždycky velmi ohleduplně. Borek je sám od sebe velmi citlivý. U Davida s jeho povahou jsme dělali, co jsme mohli a věřte mi , že jsme byli velmi přísní. A jsou momenty, kdy jsem na ně velmi pyšná. Například, když David ve svých 16 letech zorganizoval sbírku na vozík pro tatínka spolužáka.

Anonymní řekl(a)...

No tak ten anonym je nějaký trolík, bych se tím nevzrušovala. Stejně se nedá paušalizovat. Je fakt, že do určitého věku si děti - mladí, dovolí tolik, kolik je jim dovoleno a za mě teda - hlavně, co vidí v rodině. Ano, budu taky za bábu .. kdysi byla ostuda, když dítě neposlouchalo, když dospělé rušilo, když se zkrátka neumělo chovat. Dnes je to ukázka osobnosti. Nedávno jsem byla v lese s malou 3leťačkou a jejími rodiči, matka určovala kdy na malou můžeme mluvit, co jí ukázat, aby nebyla rozmrzelá.. a pak jsme taky museli poslouchat se zájmem její žvatlání, a neskákat jí do řeči... koukala jsem na to jak blázen. tady jsou položeny ty základy osobnosti, která bude sebestředná a přesvědčená, že svět je tu jen pro ni. Zdraví Lenka z Ovy

Alena řekl(a)...

Ten čierny String by som brala k nám, k našej industriálnej kuchyni z Ikea ...
Alena

Alena řekl(a)...

Mohla by som vedieť cenu v eurách aj s poštovným na Slovensko?
Alena

Jana řekl(a)...

Hele, taky vychováváme děti ke slušnosti, a můj muž mi sem tam řekne: uvědomuješ si, že naše děcka budou mezi ostatníma za blbce a doplatí na to, že je neučíme jít si bezohledně za svým? Co už:-)

Anonymní řekl(a)...

Mně je 35, ale taky si připadám dost často jak stará bába. Ta arogance, neklid a neslušnost vůči druhým, nevím, kde se to bere. Trochu se bojím, aby moje dítě nebylo při té slušné výchově exot. Nebo naopak aby ho nepřeválcovali nebo nestrhly ty úkazy typu prase v davu. Možná bychom se mohli jen víc ozývat, napomínat jak starý báby, že se něco nedělá a dělali práci za rodiče. Na hřišti jsem to jednou nevydržela a seřvala cizí děti, které se chovaly i při (ne)dohledu rodičů dost hnusně a pojaly všechny atrakce za SVÉ. Ostatním dětem sprostě nadávaly a vyháněly je. Měly pak slzy na krajíčku, ale evidentně se styděly a věděly PROČ. A pak už to byly zlatí tvorové, chovaly se najednou slušně. Necítila jsem se vůbec dobře, že "vychovávám" a řeším cizí dítě. Přitom dřív nás rozjívené školáky sjely tetky na vesnici jedním dechem. My pak pokorně sklapli dokonce i v pubertě, i když jsme si o nich mysleli svoje.

Lucie Konečná řekl(a)...

Jasně, my jsme lepší a byli jsme lepší. Ale tenkrát v předsálí neprodávali popcorn a colu, protože jinak vsadím boty, že bysme si to kupovali taky. Ideální je chodit do malých kin, kde se tyhle věci neprodávají a mládež tam nebaví chodit. Ale pozor. Zase můžete dovnitř s kávou nebo sklenkou vína. Někdy to cinká.

Anonymní řekl(a)...

Ono to není jen v kině. Smutný je napomínat mladé muže ( 25-30 ) na koncertě Laca Deciho. Fakt nechci na koncertě poslouchat něčí partnerské problémy. Spíš tedy nechápu, proč si ti lidé koupí lístek na koncert a pak tam ruší ostatní posluchače.
Martina , Jirkov

Soňa Malinová řekl(a)...

Ten příběh s tříleťákem v lese musel být zážitek.

Anonymní řekl(a)...

Nedávno mě překvapil sousedčin syn... Dospělý chlap. Můj syn potkal starou paní sousedku a protože se mu zdálo,že jí není dobře,zeptal se,jestli je vše v pořádku a jestli nemůže nějak pomoci (no,překvapil i mě, je mu 23 a sousedka není moc příjemná paní). O něco později mu sousedčin syn donesl bonboniéru za projevenou starost a zájem... smutná doba... Ivča

Anonymní řekl(a)...

Je hezké, jak všichni píšete, že právě Vy vychováváte své děti dobře tak, aby z nich byli slušní lidé. To je moc fajn. Myslím, že všichni rodiče(nebo téměř všichni, nezahrnuji nějaké vyloženě asociální případy) jistě vychovávají své děti tak, jak nejlépe dovedou a jak považují za nejlepší. Jen je tedy divné, že kde se Ti nevychovaní, o kterých Soňa píše ve svém příspěvku, berou.

Soňa Malinová řekl(a)...

Máte pravdu. Kdo ví, co dělají v kině naše zlatíčka.

Anonymní řekl(a)...

Jsem ráda, že nejsem sama jako "stará bába". Z kina jsem jednou byla tak znechucená, že jsem se zařekla, že už tam nevkročím, spousta lidí lezlo přes sedící po začátku filmu, pak si sedli a začali se cpát vším možným, do toho syčely otvírané plechovky s pivem, někteří si polohlasně povídali, někdo dokonce telefonoval. Nevěřila jsem vlastním očím a uším. Nechápu, proč chodí do kina, když je to vlastně ani nezajímá. Burani. Nedávno jsem se odvážila a šla do kina zase a bylo to skvělé, bylo nás tam totiž jen 5 žen jinak nikdo:)
Současná nevýchova je opravdu alarmující, hlavně dětem neporušit jejich ego. Děti jsou pořád stejné, ony za to nemůžou, to my dospělí jim dáváme nebo nedáváme hranice, za které už by neměli jít. Pracuji ve školství a nestačím se divit, jak nemožní jsou dnešní rodiče. Člověk má někdy chuť proplesknout je.
I.N.

Anonymní řekl(a)...

Proto nechodím do multiplexů, ale do malých kin. Chodí tam zřejmě stejně nastavení lidé, kterým přežvykování v kině vadí, takže se tam s ničím takovým nesetkávám a je to vždy příjemný zážitek. Každému co jeho jest. Kristýna

JODIE řekl(a)...

Pouze komorní a artová kina! A i když máme děti, které s námi chodí od malá chodí za kulturou a vidí v nás vzor, nedávno dcerka přišla z víkendu od kamarádky nadšená, že byli v kině na ToyStory 4 a rodiče kamarádky jim nakoupili coly a popcorny a pak je v kině zanechali. Nechtěla bych sedět před mou vychovanou dcerou :-) Naštěstí mě nenapadne něco takového navštívit.