neděle 3. března 2019

Jo!




Nevím jak vám, ale mně se to líbilo moc. Jste úžasné a milé ( i Ivana je  z vás nadšená) .
Pět workshopů jsem odolávala, na posledním jsem to zkusila. V neděli jsem došívala osm hodin vkuse .  Nicméně to společné šití má něco do sebe. 



Ivana mi napíná látku.

Olívka vyšívá na krásnou košili.



Jak se jmenuje ta krásná holka v pudrové halence a z kterého je města? 









Konečně  se mi propojily i tváře s instagramovými profily. 


Některé přijely z velké dálky. Třeba Pavla z České Skalice. ( až budeš mít zas cestu za bráchou, určitě se ozvi


A ještě vzkaz pro Ivanu.

Je vyšívání a vyšívání. Ty jsi výšivku povýšila na umění. Není tak složité naučit se zadní steh a nebo francouzský uzlík, ale je umění zachytit stehem atmosféru. Nakreslit figuru tak, že člověk cítí vlnění kroku. Udělat zkratku v kresbě tak, že výšivka působí lehce  a to i přesto, že  některé detaily jsou precizně vyšité.  Až jednou budeš vystavovat v NY nebo Japonsku , nás bude hřát u srdce, že jsme byly u tvého počátku. 

16 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Soňo,
jsou ženy a ženy. Ale ty jsi hvězda. Krásná, laskavá, kreativní a inspirativní. Jestli někdy budu vystavovat v NYC nebo v Horní Dolní je celkem jedno. Důležitá jsou setkání s lidmi, kteří Ti věří, podporují Tě a mají Tě rádi. Ty jsi mě objevila a na to nikdy nezapomenu.
Ivana

Anonymní řekl(a)...

...bylo to krásné... Soňa je skvělá hostitelka, a Ivana se nebojí předávat své objevy a postupy, což není obvyklé...a jste milé a trpělivé a všechny jsme díky vám dvěma jely na stejné vlně...prostě to bylo super :-) jarka

Mode de boulangerie řekl(a)...

Cítím se neskutečně a zamilovaně a vypíšu se do článku na blogu, ale musím napsat, jak pořád jedu na sobotní vlně, jak hezky mi je, jak dlouho ještě budu čerpat dobrou náladu z pár hodin s váma, holky. Děkuju z celého srdce za tu krásu a úžasný pocit. Nejvíc si vážím důvěry, toho, že mě nikdo neshazuje a neprobouzí ve mně pocit "dávej pozor, ať to nezkazíš", že si prostě někdo myslí, že i já nešika to zvládnu a můžu na první dobrou vyšívat na košili a ne na starý hadr. To je pocit, který ti jen tak někdo nedá.

Lezi řekl(a)...

Soňo, kráska v pudrové halence se mi představila jako Helena, ale nevím přesně odkud je. A divila se, že cestuju z Olomouce, kvůli jednomu dopoledni. Jenže ono to bylo výjimečné dopoledne, skvělá atmosféra, výborný štůdl a k tomu vy dvě s Ivanou. Prostě to byla paráda. A ano, není obvyklé, že se originální tvůrci takhle podělí o know-how. Moc si toho vážím.
Tak zas někdy.
Lenka

Soňa Malinová řekl(a)...

Pudrová halenka odhalena. Je to kamarádka mojí kamarádky.Já jen, že jsem si jí nedokázala nikam zařadit.

Anonymní řekl(a)...

Tak....a já tam nebyla. Tak.... jsem se těšila. Tak.... moc mi to tělo nedovolilo. Ani první ani druhý workshop nevyšel (: bude třetí ??? Simona K.

Soňa Malinová řekl(a)...

Bude! Na podzim. Už teď mi kamarádky píšou, jak moc chtějí přijet.

Helena řekl(a)...

Přidávám se k poděkování za sobotní workshop. Moc se mi líbil. Ivaně díky za nové tipy a rady a Soni za skvělou organizaci a milé prostředí. A taky za tu "pudrovou krásku" :)
Btw jsem z Hnojníku (to už tak romanticky nezní), ale hezky se nám tu žije :)
Ještě jednou díky a budu se těšit zase na nějakou tvořivou akci.

Romana Zvěřinová řekl(a)...

Bylo to krásné, inspirativní, hřejivé setkání. Jako když ho Ivana vyšije :) ....taky na té sobotní vlně pořád jedu! Příště zas!!!! Romča

Gabriela Břežná řekl(a)...

Soňo, díky moc za úžasné dopoledne. Jsem ráda, že mi to letos vyšlo a že jsem tam mohla být s Vámi všemi. Ivana mě okouzlila už na výstavě, její obrázky mi připadaly fascinující... A nevím, kde se ve mně vzalo tolik sebedůvěry, ale začala jsem rovnou halenkou... Možná je to tím inspirujícím prostředím, nebo tou společností, na každý pád věřím, že na to mám :-)
Díky moc.
Gabka z Ostravy

Anonymní řekl(a)...

Jeee, tak nakonec se přeci jen vyšívaly postavy??? A já hlupajda se odhlásila, aaach jo. Ale nevadí! Máte to moc krásné, dámy, a já si snad ukořistím místečko na podzim. Aspoň se mám stále na co těšit.

Soňa Malinová řekl(a)...

Budu na Vas myslet !

Pavla řekl(a)...

Ozvu se ráda:) Sobota byla skvělá, moc jsem si to užila v tak milé společnosti a krásným prostředí!! Soňo a kdybys jela k nám sprejovat nebo cokoli, tak dej vědět, máš u nás azyl.

Soňa Malinová řekl(a)...

Přemýšlím, co bych po 30 letech sprejovala :))

Pavla řekl(a)...

Možná jen vyměnit jméno toho pána, zbytek nechat :o

Soňa Malinová řekl(a)...

Jo taky mě jeden pán napadl.