sobota 12. května 2018

Kolik máte bot?



Co se týká počtu bot, mám pocit, že mezi ženami je značný nepoměr.
Já napočítala devět párů bot na celý rok. Z toho dvoje běžecké. Takže vlastně sedm.
Všechny ráda nosím, kromě těch nových běžeckých, které jsou sice ultra lehké, ale nedrží mi klenbu, takže už na pátém kilometru trpím.( vložkou vyrovnám )

Chybí mi boty na podpatku.
K botám na podpadku by se měla psát instruktáž. Jako třeba: vyhýbejte se odtokovým mřížkám na zahradě. 
Mami, tak ty boty, co jsi mi půjčila, už ti nevrátím.
...
Na posledním mejdanu jsme probíraly i téma, jak je úlevné žít v Havířově, co se týká módy.
 Laťka je tak nízko, že jí překonáte i sedmi páry bot.

Nicméně jsem tento týden neodolala a koupila si boty od TOMS . V Praze už je nosí roky, ale my vidláci jásáme až teď. A jak jsem na příběhy vysazená, tak tenhle se mi líbí.


Unikátní boty s unikátním příběhem. Boty Toms jsou proslulé především svým konceptem One For One. Znamená to, že když si zakoupíte jeden pár bot Toms, druhý pár obdrží někdo, kdo je v nouzi a nemůže si je dovolit. Jednoduchý nápad, ale nám přijde naprosto geniální.




                                          Dárek od By Bro. Mám z něj ohromnou radost.


a koho zajímá co jsou to za boty:

bílé tenisky asi deset let staré, ale pořád skvělé ADIDAS
kotníkové kožené na šněrování ECCO
kotníkové kožené na zips ECCO v Ostravě máme prodejnu se slevněnými botami
nazouvací plátěné tři roky staré z H&M v chlapeckém oddělení
kožené piškoty netuším odkud jsou a mám je nejméně šest let
páskové kožené letní Baťa
nové běžecké Salamon
kožené dřeváky z mého eshopu
kožené zimní kozačky Legero



25 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Nejsem na tom o moc líp,na léto jedny sandále na klínku a jedny žabky,na zimu jedny odřené kozačky a jedny sněhule, do kterých taky potřebuju vložku,aby mě nebolela noha. Jedny botasky. Čtvery lodičky,z toho jedny děsně staré,co už skoro nenosím,ale kvalitní materiál, dvoje šunty z Deichmanna na cestu do práce a jedny krásné červené čerstvě koupené ze Stivalu k novým puntíkatým šatům, ještě jsem je neměla na sobě...Jo a kytkaté gumáky na zahradu. Ivča

Anonymní řekl(a)...

Soňo, máte všechny boty v tak pěkném stavu... je vidět, že o ně pečujete. Petra

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Lucie řekl(a)...

Jsem na tom podobně. Ale nemám ty boty na běhání. Ovšem letos jsem si nakoupila přes e-shop na konci sezony boty na podzim a zimu ve velkých slevách, tak to taky někdy musím na blogu předvíst :)

Soňa Malinová řekl(a)...

Trochu jsem je,Petro, přepucovala:)

Soňa Malinová řekl(a)...

Ivi, na gumáky jsem úplně zapomněla. Já mám z Tchiba.

Soňa Malinová řekl(a)...

Lucie, já si koupila v den, kdy bylo 22 stupňů, strašně levně zimní péřovou bundu. Paní prodavačka se trochu divila.

Tereza Samiecová řekl(a)...

Co jsem přešla na boso-boty musím si z finančních důvodu vystačit s pěti páry (diy huaraches, ponožko-boty skinners, vivobarefoot: mokasiny, zimní boty a tenisky). Ale nohy jsou spokojenější a kontakt se zemi je nenahraditelny! A to s tou klenbou a deformaci chodidel se i zlepšilo. Módní to teda moc neni 😀

Anonymní řekl(a)...

No, tak jsem je šla přepočítat....18+papuče+pantofle na dvůr+gumáky+zimní asi dvoje na půdě....tak tady su těžkej nadprůměr. Většina jsou letní žabky a sandály. Na konci sezony většinou zjistím, že jsem stejně nosila jen dvoje pořád dokola :-). Hodně mě pobavila věta, jak je úlevné bydlet v Havířově co se týká módy...Mě se zas líbí, že se teď nosí všechno, každej co mu vyhovuje a taky čím su starší, už to neřeším, hlavně aby se mi to líbilo a bylo to pohodlný. Mějte se fajn. Petra

Soňa Malinová řekl(a)...

On ten můj podprůměr,Petro, vyvažuje můj starší syn, který má nejméne 20 párů snakers a skate bot.( ale vydělává si na ně sám).Náš botník přetéká.

Soňa Malinová řekl(a)...

Terry, mě teda z těch piškotů s ultra tenkou podrážkou bolí nohy hodně.Asi záleží, jaká deformace chodidla je, ale zrovna u vysoké klenby bez podpěry dost trpí klouby kolenní i kyčelní.Ale ty vivobarefoot jsou moooc hezké.

alenabartosikova řekl(a)...

Měla jsem vždy málo párů, ale úplnému minimalismu mě naučil barefoot, protože ty boty jsou drahé, na druhou stranu ty co mám drží už 3 - 4 rok. A párů na celý rok mám 5 a žiju v Praze :)

Soňa Malinová řekl(a)...

Moje velmi dobrá kamarádka je taky minimalistka, ale bohužel kvůli tomu , že nemají peníze.Tak jedno léto si střídala letní boty se svou dcerou .Už jsou na tom lépe, ale fakt, že si na to občas vzpomenu v obchodě, když přemýšlím, jestli tu či onu věc si koupím.Ten Havířov člověka drží fest při zemi .Zdravím moc do Prahy! V červnu budeme mít workshop na výrobu barefood bot , tak se moc těším.

Anonymní řekl(a)...

Koukám, že jsem na tom podobně, první barefooty jsem zvažovala víc než rok, hlavně kvůli ceně. Teď mám patery koupené plus sandály vyrobené handmade na workshopu a celkem v pohodě si s botami vystačím po celý rok. Naštěstí všechny drží, v klasických botách si už připadám strašně nemotorně, jak na chůdách, bolí mě v nich nohy a pořád si někde ukopávám palec. Petra z Pardubic

Greta řekl(a)...

Šla jsem to přepočítat. Taky devatero, + dvoje které nenosím, + holínky na pole

Jarka CÁCORkA řekl(a)...

Kolikátku máte nohu? Já dnes vybírala v Gate a už jsem to pravý skoro měla, když jsem zjistila že jsem v pánských a nejmenší měli 42. 😂
Jarka

Soňa Malinová řekl(a)...

No já mám na svou výšku poměrně velkou nohu. Výška 162 a noha 39. Na velikost 43 se musí shánět hodně špatně.

Anonymní řekl(a)...

Soňo, nemohla bych Vaší kamarádce s dcerou nějaké boty nebo oblečení nabídnout ? Katka

EMa řekl(a)...

Botky vypadaji fajně, Globin jede?

Zuzana řekl(a)...

Šla jsem si je spočítat, asi 15:-) Mám tam boty na nášlapy na kolo, společenské, teplé papuče (ty já musím) a pak téměř polovinu tvoří Rieker, ti šijí snad podle mé úzké nohy. Výhoda je, že nejstarší synek už má stejnou velikost jako já, takže jsem mu podarovala na dotrhání nějaké moje starší sportovnější boty. Mě se vždycky líbil pánský styl a sehnat něco pro kluka se zatím dětskou úzkou 39 nohou, je téměř nemožné. Jsem netušila, že v počtu bot patřím spíš k těm marnivějším:-)

Soňa Malinová řekl(a)...

Globin forever!

Anonymní řekl(a)...

Tak to já budu asi marnivá. Ani nebudu počítet kolik párů bot doma mám. Ale nosím tak 6-8 pár - což jsou zimní boty, balerínky, uzavřené boty na běhání a letní boty. Mám oblíbené boty, které nosím neustále a pak je vyměním za jiné. Takže jsem třeba loni celé jaro nosila do práce lodičky a na balerínky jsem ani nepomyslela, ale leto je to přesně obráceně.
Ty co nenosím mám hezky uložené v krabici ve sklepě, a když mám náladu na jejich nošení tak je nosím.
Pak mám boty na zahradu - cca 4 páry - gumáky, pantofle, staré okopané marleny a pak gymnastické cvičky - ty teď nosím nejčastěji - misto barefodových bot. No a také jsem 2 staré páry přestěhovala na chalupu, abych nemusela stále vozit boty na přezutí.
Hodně záleží na stylu života. Do práce musím mít hezké boty - lodičky či balerínky a pak má boty na procházky, zahradu, léto.
Minimalista v botníku ze mne asi nikdy nebudu, ale na druhou stranu boty si neukupuji každý rok nové, ale pouze, když staré doslouží. Takže třeba balerínky mám cca 5 let, boty na řízení do auta mám už 10 let a lodičky už pamatují také nějaký ten pátek. Takže sice bot mám hodně, ale pokud koupím kvalitní, tak je mám řadu let - dokud se nerozpadnou.

Unknown řekl(a)...

zzzzz2018.6.16
cheap jordans
valentino shoes
hermes belt
super dry
coach outlet online
pandora
mlb shop
canada goose jackets
skechers shoes
canada goose uk

Boty řekl(a)...

Teď jsem to počítala. Mám tu devět párů bot a vzhledem k tomu, že sem si pořídila motorku, tak ještě k tomu dva páry bot na motorku :D

Anonymní řekl(a)...

No v životě jsem to nepočítala, tak jsem hned přešla k botníku a šla to počítat :) Celkově je to 12 párů, teď v zimě střídám kozačky, dámské sněhule a kotníčkovou obuv.