sobota 17. února 2018

Už ho poslouchám podruhé

 
Rozhovor s  Janem Burianem 14.2.

"...myslím, že je to zajímavá fáze života, když člověk přichází o některý požitky, který musí odložit, protože už na ně fyzicky nemá...(...)...možná, že jak se zrychluje čas, protože se stářím se zrychluje, tak si člověk musí srovnat hodnoty. Tak se o to snažím... ujasnit si, co ještě chci, co stihnu, na co ještě mám a na co ne... A pak druhá věc, moc hezká...a sice, že spoustu věcí už nemusíte..a nemusíte je proto, že si je umíte představit...

Největší bonus strárnutí vidím v tom, že z věcí už tak nestresuju. To neznamená, že se z toho nepotřebuju vymluvit ( D. se mi nesnaží radit, ale vždycky řekně něco, co mě uklidní) , ale v porovnání s mými přáteli, kterým se dějí tragické události, je skoro hřích hroutit se nad zpožděným termínem řemeslníků, ze známek dětí , z financí...

...
S kadeřnictvím trochu stres je, protože tak jak jsme závratnou rychlostí zvládli všechny stavební práce, tak podlaháři si jedou v tempu no stres, žádný shon.

Kdybych neměla práci, pokládám parkety. Čistá práce a dobrý pocit , že nejméně sto let po mě zůstane krásné dílo.




Vzorek- olej.
Výhoda olejované podlahy je, že se dá lokálně přebrousit a znovu přetřít. Nevýhoda - každé tři roky je třeba celou ošetřit olejem. 

My teda doma pastovali. A taky jsem o víkendu rovnala hřebenem střapce na koberci , čistila boty , myla chodbu, věšela prádlo venku se židlí, žehlila  a bylo mi nanejvýš deset. Pokojíček musel být vypiglovaný a když ne, šuplíky se obracely vzhůru nohama těsně před Studiem kamarád. To jste měli vidět ten bleskový úklid! V očích dnešních rodičů to vypadá jako teror, ale jestli něčeho lituju je, že jsem nezavedla domácí práce u svých dětí hned od mala. 














10 komentářů:

Majka řekl(a)...

Poslední odstavec - to je přesně i moje dětství. Včetně těch střapců a vyházené skříně :)

Hana řekl(a)...

Ano ano přesně tak to bylo i u nás.....Hanka
podlaha bude úžasná....mimojiné taky jsme pastovali a já taky

Zdena řekl(a)...

Dobrý den Soňo, podepisuju úplně všechno a poslední odstavec bych rovnou zarámovala a pověsila na zeď. Máme taky 2 kluky jen o fous starší než vy. Je to u nás do puntíku stejné. Snad na to přijdou, až budou ve svém....přeji hezký víkend, Zdena.

Anonymní řekl(a)...

I u nás to tak bylo.. soni hezký víkend

Plihalova řekl(a)...

Tak...nechybela nam disciplina.Klukum chybi i vojna(alespin pul roku),vzory.Byli jsme vic samostatni.
Tak a ted do me...kamenujte me :-)

Lenka Hrubá řekl(a)...

Tý jo! tak parkety, myslela jsem, že už se na ně dnes úplně zanevřelo, pro všechny ty moderní možnosti, ale je to můj sen :-D

Anonymní řekl(a)...

Soňo,
musím se Vám k něčemu přiznat...
Jsem od Vás tak e-learningově:-) vyškolená, že když jsem pod plovoučkou v našem nově zakoupeném bytě našla 120 let staré dubové parkety, vůbec jsem nepřemýšlela o jiné variantě, než rozebrání a opětovné složení podlahy z původních parket. Je to drahé, náročné, nedělají to všichni podlaháři a já se na staronovou podlahu moc těším. A olej je jasná volba.
Děkuji
Pav

Soňa Malinová řekl(a)...

Zdravím všechny pastující! :)
A taky Jiřinu. S půlroční vojnou souhlasím.
Leni, já se řadím mezi propagátory parket, ale bohužel je nás málo.Ovšem ti, co na mě dali, jsou nadmíru spokojeni.
Pav - moc jste mě potěšila.
No a Zdenko, i když vaření není moje hobby , tak ten Vás blog je luxusní.

Marcela - Nordic Passion řekl(a)...

Deti se snazim od malicka vest k povinnostem, i kdyz ne dusledne na 100 procent, tak na hodne, ale...!!!! Vysledky videt zacinam, to jo, nicmene je to boj a ohromna disciplina i pro rodice, hlidat to, aby vse delaly, jak jsme si rekli, mozna i bic. Kolikrat si rikam, ze by stalo mene nervu, delat to sama, jenze uz nechci vycouvat. Tim chci rict, ze bez stresu neni ani jedna cesta. Mozna to ale nedelam spravne:-). M.

Soňa Malinová řekl(a)...

Děláte to moc dobře.