úterý 25. července 2017


Tak tady bydlíme. Kromě pondělního odpoledne , kdy se trochu zatáhlo a tím pádem jsme vyjeli na průzkum okolí, pořád pere slunce. Jestli takto si  Chorvatský hydrometeorologický ústav představuje zataženo, tak jsem s předpovědí spokojena.


Každý den čekám, kdy se na pláž navalí lidi, ale  jsme tady buď sami nebo dorazí dvě, tři rodiny.
I na tak malé pláži je krásná nerezová mohutná sprcha se sladkou vodou.
D. se většinou potápí, já čtu jak urvaná nebo jen zírám na vlny.

Výhled z terasy.


Tady zmiňované parkety.


Přečetla jsem od Horníčka Dobře utajované housle, od Evy Turnové Turnový háj a Terezy Boučkové Boží a jiná muka. Obě napsaly krátké fejetony, tím spíš se člověk neubrání srovnání. Turmový háj má grády, skvělé myšlenky, obraty, závěry, prostě to celé šlape. Dokonce mám chuť si některé věty podtrhovat.
Boží muka byly chvílemi muka dočíst. Rozhodně ale doporučuju přečíst všechny její romány ( Rok kohouta, Život je nádherný... )

6 komentářů:

Zubajda01 řekl(a)...

Krásnou dovolenou máte ,já bych to asi kombinovala ,to čtení s potápěním.Mějte se.

Soňa Malinová řekl(a)...

Já se topím i když jsem jen nad hladinou:)

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den, Soňo, to je vysněná dovolená - bez přecpaných pláží (pro někoho nuda, pro mě sen)! Užívejte plnými doušky.

Monika

Soňa Malinová řekl(a)...

Děkuji , Moniko❤️

Lenka řekl(a)...

Jé, to je náhoda. Dlouho jsem u Vás na blogu nebyla, tak to čtu pozpátku a vidím, že jsme byli na stejném ostrově :) Akorát, že to naše zataženo bylo i s deštěm a nočními bouřkami (vrátili jsme se po týdnu teď v So). Nicméně, my otužilci vychovaní v Olze a v Tyrce jsme se i ve 20st rochnili v moři, na což domácí reagovala otevřenou pusou :))Ale i v nekoupacím počasí je Cres nádherný..Asi jsem se zamilovala. A to už jsem tam byla všude možně.
Lenka

Kristin řekl(a)...

Ooo bože, jak mě tohle chybí. Mám úplný cestovatelský absťák. Jela bych klidně do Chorvatska, Itálie, ale hodně mě láká Turecko. A přemýšlím, jestli to letos půjde. Ráda bych vyrazila na nějaké takové výlety. Každopádně moc děkuji za Váš článek, úplně mě naladil na ten příjemný vánek, slaný vzduch a vodu.