sobota 10. prosince 2016

Tak nevím, jestli psát o tom...

...jak jsem byla pyšná, když David nakreslil v archicadu budovu mého  klienta, vyexportoval do sketchupu tak, abych v tom mohla volně pokračovat, nebo jak si vytančil v tanečních šesté místo z 50 párů  . Nebo o tom, jak mu zatím vychází na  vysvědčení čtyřky od vrchu až dolů. Jen z archicadu za jedna. Kromě toho má občas nápady, že jen valíme oči.

Můj klient mi dnes vyprávěl, jak s kamarády v šestnásti prorazili díru v koupelnovém jádru. V prváku propadl atd. Dnes dostudovaný vysokoškolák podniká v tom, co ho baví.
Asi občas tyhle příhody potřebuju slyšet, abych neztratila naději, že jednou z D. vyroste zodpovědný  muž .
Vím, že jo, jen to dokopávání do školy mě občas zmáhá.

......
Monika ráno porodila Niki. ( když už má Viki a Simi). Sláva!
Gabka  má nové dvě kozy. Pravá a Levá. Prý jsem jediná, která tahle vtipná jména pochopila.
( Monika nám dva dny před porodem udělala báječnou večeři , aby se rozptýlila . Hned jsme se shodly na tom, že může sebe i nás tímto způsobem rozptylovat častěji)



V lednu začínáme točit s Českou televizí pilotní díl o bydlení. Nemám vymodelovanou ani čárku, jen v hlavě mix, který potřebuju protřídit.
.......

Uběhl týden ... a zatím žádné nové extempóre.
Skoro celý dnešek jsem zabila čtením knížky, kterou ani nemůžu zveřejnit, protože tu samou dostane máma k Vánocům. Čtení za odměnu.
Nejdřív  60 uch na hrnky a pak zábava .Tohle na mě funguje.
.......

V pátek vernisáž proběhla nad  očekávání. Vendy na poslední chvíli dovezla retro kytky s úchvatným obalem na kytku, já vyštrachala stolek pavouka z garáže.
Dan, na kterého jsme postupně nenápadně přesunuli kurátorství galerie, výstavu s Markem naistaloval a nakonec jí i uvedl.
Půl hodiny po zahájení dorazil kamarád pana Palase , vyprávěl o něm s takovým zápalem a úžasným přednesem, že jsem chvílemi měla pocit, že jsem na vystoupení Járy Cimrmana.

Přišlo tolik lidí, jako by žádný předvánoční shon nebyl. Snažila jsem se  s novými lidmi seznámit , prohodit pár slov.  Vždycky se trochu stydím, ale stojí to za to.



































8 komentářů:

Marie Tomšů řekl(a)...

Milá Soňo, k prvnímu odstavci můžu zodpovědně sdělit, že já jsem s dokopáváním silně neuspěla. A ačkoliv to pro mě zprvu byla životní prohra, se teď těším tím, že syn sice těžce pracuje, ale práci nefláká, jako před dvěma roky školu a zároveň si plní životní sny, i přes to všechno silné chlapské dospívání, kterou s sebou ten věk nese. Tak trochu mu i závidím, že se dokázal postavit za sebe, i s těmi všemi důsledky, které si s sebou nese s nedokončením střední školy, protože já rodiče vždy slepě poslouchala.

Soňa Malinová řekl(a)...

Naštěstí jeho ta škola baví a když se mu chce , nosí dobré známky.Takže pevně doufám, že to doklepe.

Anonymní řekl(a)...

Hurá!!!! Nové Bydlení!!!!!

Anonymní řekl(a)...

S kozami som to práve teraz pochopila, skôr ako som dočítala vetu:-)
Syn je geniálny, je to isté!
Budem o tej mojej Nádeji (Nadežde), mojej dcére písať zas: IQ v pásme geniality, zo škôl ju vyhadzovali, VŠ dáva na tretí krát, po histórii ktorá ju bavila, sa ukázala ešte lepšia archeológia, je praktickejšia, s lopatkou chodila od detstva po hradoch, chcela byť archeologičkou, hoci z dejepisu na zédeeške prepadala, samá teória, písaná rukou,lebo im učivo diktovali, pri je dysgrafii....ale maľovala a kreslila krásne, vyhrávala súťaže...
Svätá trpezlivosť a nádej!
Pozdravujem, fandím!

Mirjanka řekl(a)...

Jedničky nejsou normální. Je úžasný, že dělá co ho baví. A to určitě zvládá skvěle. Pro nás je teď největší vořech vybrat střední pro druhorozeného. Není žádný knihomol, ale chce na gympl kvůli kamarádům. Já si myslím, že to je blbost a brzy narazí. Na místním gymplu se totiž zastavil čas už tak před 30 lety. Chjo. Kdyby měl člověk křišťálovou kouli...jinak jména pro kozy naprosto geniální. Kamarád pojmenoval lsa Kdejsi 😂

Mirjanka řekl(a)...

Psa ne Isa 😊 Omlouvám se za překlep

Iveta řekl(a)...

Mila Toffo, treba mu to jednou dojde a dodela pozdeji. Taky jsem ten případ. ;-) Iveta

Iveta řekl(a)...

Stolek pavouk je uzasnej! Pekne dny, Iveta