neděle 15. února 2015

Západní břeh Jordánu v DOX

Rozhodně stojí za návštěvu. Za mě nej  Jungjin Lee .
Fotky má vytištěné na morušovém papíře, velký formát je nádherný. Jsem z ní úplně vedle.
Chtěla bych doma všechno.

Světová premiéra monumentálního uměleckého projektu This Placepředstavuje práce 12 světových fotografů a jejich pohled na Izrael – jeho historii, geografii, jeho obyvatele, každodenní život a význam, který tato země má pro zbytek světa.

Projekt inicioval fotograf Frédéric Brenner v roce 2006Pozval jedenáct světově uznávaných fotografů, aby se k němu připojili a zkoumali společně s ním Izrael a Západní břeh Jordánu, a ztvárnili ho nejen jako místo, ale i jako metaforu. Inspiroval se přitom historickými cestami, jako byly Mission Héliographique ve Francii nebo Farm Security Administration ve Spojených státech, které vyzývaly umělce, aby si pokládali základní otázky z oblasti kultury, společnosti a vnitřního života jednotlivců.

V rámci projektu se představuje 12 fotografů: Wendy Ewald, Martin Kollar, Josef Koudelka, Jungjin Lee, Gilles Peress, Fazal Sheikh, Stephen Shore, Rosalind Solomon, Thomas Struth, Jeff Wall, Nick Waplington a autor projektu Frédéric Brenner. Tato jména představují jednu z nejoriginálnějších skupin umělců, která kdy spolupracovala na jediném projektu a řadí se k jednoznačně nejuznávanějším fotografům, kteří se kdy zabývali otázkou Izraele a Západního břehu Jordánu z uměleckého hlediska.




Kromě toho můžete vidět výstavu francouzského deníku Charlie Hebdo, jen se musíte připravit na to, že je všude bezpečnostní agentura a všechny věci je nutné nechat v šatně.