pátek 17. října 2014

Copywriting a jiné věci, které se mi honí hlavou.

Nedávno jsem četla zas nějaký,,příběh" o jednom módním časopise a nevěřila jsem svým očím. Copywriter vytvořil doslova slohovou práci na téma: Jak mi časopis změnil život.
Chápu, že žijeme v neosobní době a tak je třeba do marketingu vnést něco osobního, něco s čím jsme schopni se propojit, ale už těch příběhů je nějak moc. 

Včera jsem koukala přes net na pořad U zavěšené knihy . Host- spisovatel Marek Šindelka a  přesně o tom  mluví. Nečetl už někdo Mapy Anny? 

Když už jsem u toho marketingu, ráda bych upozornila na křest knížek. Propagace knih, pořadů o knížkách a nových počinech nikdy není dost.



Klobouk dolů před Pavlínou Blahotovou a jejím počinem:  vydavatelství  DEcoMedia   a časopis Nové proměny bydlení.
Já bych z toho nespala. Odejít z jistého, zadlužit se a čekat, jak to dopadne.  Fandit v tomto případě nestačí. Tak aspoň předplatné jsem si koupila.( taky dobrý tip na dárek)



A teď mě ještě napadá, kdo  je fakt dobrý copywriter. Pavla Vejmělková a její facebook stránky Quality design.
Nesmírně civilní, jednoduché věty, vtipné + k tomu fotka. ...A vůbec mi nevadí, že jde o prodej.

Tak třeba:                       Bydlení je pohyb a změna, raději veselá než vážná:-)
k tomu skvělá fotka + návod na DIY
Dnes malý DIY návod.-) Může se stát, že se vám stolek TWO TONE okouká...to vezmete waschi tape nebo jiné barevné lepítko a signální změna je na světě.


4 komentáře:

Lucie Konečná řekl(a)...

No ano. Někdy si říkám, jestli je všechno jenom dílo copywritera nebo skutečně někdo něco cítí. Vůbec nejhorší je, když i copywriter je špatnej.
Knihu jsem ještě nečetla, ale už jsem si ji prohlížela. Trochu mě odradilo, že jsou to povídky a já mám momentálně hlad po silným dlouhým příběhu!

Soňa Malinová řekl(a)...

U nás v Havířově je to zoufalé.Jediná prodejna a nic tam.

Ola řekl(a)...

Mapu Anny čtu teď a zatím dobrý :)

Soňa Malinová řekl(a)...

Díky. Olo.