úterý 30. září 2014

Paňučitelka

Nejdřív zcela netradiční způsob ztvárnění zeměkoule z Borkového míče + lampička. Den a noc.( mami, nekresli mi po tom míči!)
Konečně pochopil, proč když si tatínek volá s kamarádem v Kanadě, mají tam tmu a nebo naopak.

Večer s Davidem budoucí čas: will or going to.

Dnes jsem neudělala nic. Jen žehlila, vyprala 3 pračky, uvařila teplou večeři, odpověděla na mejly, zabalila balíky, napsala na blog, napsala úkoly s Borkem, pochválila za trojku z češtiny, výuka viz výše.....celý den žádná výdělečná činnost.

Jak to ty bydlenky dělají, že mají doma pořád naklizeno, napečeno, ponožky spárované...taky se k tomu chci jednou dopracovat.

16 komentářů:

Andrea Tachezy řekl(a)...

SoňO!!!! Neříkej mi, že tvým snem je být bydlenkou! To už bych s tebou nekamarádila a byl by konec s přespáváním. bo bych před tvým příjezdem musela gruntovat.

Jana Burianová řekl(a)...

Cože? Že jste neudělala nic? Tolik práce? Asi, že ta domácí se tak moc necení, co? Jenže čím jsem starší, tím mi trvá dýl a bere víc energie. Obdivuju, kolik toho stihnete nad tenhle domácí úvazek♥

Lucie Konečná řekl(a)...

U mužů bych s tím neuspěla, ale tebe můžu nalákat na sbírku nespárovaných ponožek!

Věra řekl(a)...

Super nic nedělání:-) jak já to znám:-) a když peru někdo mi krade ponožky do páru,nechápu:-)

Anonymní řekl(a)...

Soňo,
keep calm:D
Váš blog žádný bydlenky nečtou, tuším, pokud se mýlým: bydlenky(co to je wtf za výraz)do mě!!!!
Lichožrouty si vydržujeme i u nás, já ty fusky vyhazuju, chlap šílí a pak ty druhý mrchy vždycky najde.....máme už speciálku krabici na tyto kusy
Zdar všemu důležitějšímu, než domácí práce!!!
Pa
P.

Soňa Malinová řekl(a)...

Fusky...to je stejně nevyčerpatelné téma jako porody. Jednou jsem se dopočítal na 40 ponožek, které k žádné druhé nepasovaly.

Anonymní řekl(a)...

Prosím zůstaňte svá, se vším co k tomu patří. Díky :))Výraz bydlenky čtu poprvé,ale asi vím kam tím míříte.Jednou jsem se nad jedním blogem divila, jak to paní stíhá, potají i obdivovala, sterilní čistota, vše na svém místě, nikde nic navíc... a pak z ní vylezlo, že si zve firmu na úklid. Tak jsem se uklidnila, že to co je u občas u nás doma je asi i normální a je mi fajn...Krásný den Lada

Anonymní řekl(a)...

hm, bydlenky... to může být každej, kdo to chce mít doma pěkný. nemám ráda tyhle výrazy, jejichž cílem je zesměšnit nějakou skupinu, o níž si myslím, že to já nejsem. ženský mají v tomhle docela výběr - ještě jsou tu líný špindíry nebo sobecký kariéristky. pro každýho něco v dnešní době.

Soňa Malinová řekl(a)...

Na konci bylo napsáno, že bych se k tomu chtěla dopracovat. Myšleno vážně.

Soňa Malinová řekl(a)...

Po sedmi letech každodenního psaní první nehezký anonym.

Anonymní řekl(a)...

Hlavně si z toho Soňo nic nedělejte...odvádíte obdivuhodnou práci a jste neuvěřitelně pracovitá a šikovná, to jako fakt. Mějte se fajn Lada

Anonymní řekl(a)...

já jsem to nemyslela nijak zle ani osobně. chtěla jsem jen říct, že se mi nelíbí škatulkování, který zvláště ženám v dnešní době ztrpčuje život, protože nutně spadají do nějaký ze zmíněných skupin (co se týče péče o domácnost). buď má člověk všude uklizeno a navařeno, a je za domácí puťku, nebo má nepořádek a je za kariéristku/špindíru. -- pokud můj první koment byl první nehezký za 7 let, tak je to opravdu zvláštní. ale fakt jsem to tak nemyslela. - bětka

Soňa Malinová řekl(a)...

Něco na tom bude, Bětko, když nad tím přemýšlím.A dík, že jsi ještě napsala.

Ivana H. řekl(a)...

Dobrý den, když jsem si přečetla ten post o úklidu, nemohla jsem si nevzpomenout na jednu říkanku v angličtině, kterou jsem nedávno četla:

Dust if you Must

Dust if you must, but wouldn't it be better
To paint a picture or write a letter,
Or bake a cake, or plant a seed,
Or ponder the difference between want and need.

Dust if you must, but there's not much time,
With rivers to swim and mountains to climb,
Music to hear and books to read,
Friends to cherish and a life to lead.

Dust if you must but the world's out there,
The sun in your eyes, the wind in your hair.
A flurry of snow, a shower of rain -
This day will not come back again.

Dust if you must, but bear this in mind,
Old age will come and it's not kind.
And when you go, as go you must,
You yourself will make more dust!

Asi tak!

Anonymní řekl(a)...

Rikanka naprosto dokonala! Problem parovani ponozek jsem vyresila tim, ze muzska cast rodiny ma 15 paru STEJNYCH ponozek (jeden sede, druhy cerne). Neparuju, jen hazim na hromadu.

emili

Barbora Grünwaldová řekl(a)...

Párování ponožek = věčný boj. Mám jeden zlepšovák, který funguje teda jen u staršího syna (zatím), ale ten má zaručeně všechny ponožky v páru. Než je hodí do špinavého prádla, smotá je do sebe :-) Funguje to a manžel už to pochopil taky, protože vždycky strašně zuří, že nemá žádný do páru :-)