úterý 30. srpna 2011

Pecha Kucha

Minulý rok nám kamarád nadšeně vyprávěl o Pecha Kucha v Praze.
PechaKucha Night se odlišuje od jiných akcí na propagaci umění a kultury. Zejména formátem prezentací 20x20, kdy každý prezentující, bez ohledu na jeho věhlas, má přesně 20 slidů/snímků a každý běží po dobu přesně 20 vteřin. 6 minut a 40 vteřin je tedy doba, během které stihne vystupující osobnost představit své nápady a dílo a přitom nenudit publikum přílišnými detaily. Druhým netradičním prvkem, kterým si získala široké publikum na celém světě, je neformální atmosféra. Nedělitelnou součástí každé akce je afterparty, na které má člověk možnost se osobně setkat a pobavit se jak s organizátory, tak se samotnými prezentujícími.


PechaKucha Night má svůj původ v Japonsku, odtud také exoticky znějící název „peča kuča“, což je v japonštině citoslovcem zvuku konverzace, velmi volně bychom PechaKucha Night přeložili jako „Noc tlachů“.


Dnes jsem dostala nabídku být jedna z prezentujících na Pecha Kucha Night v Ostravě
http://pkno.cz/o-projektu.
Jediný problém je, že je to už za 10 dní a před 400 lidmi nechci vylézt s něčím nekvalitním.Od 23:30 do 0:30 telefon s režisérem ,jestli něco do té doby s fotografem spácháme.
Solidní portfolio by se hodilo i do budoucnosti a Pecha Kucha je rozhodně prostor, kde bych byla ráda. Dilema. Do zítra mám dát vědět, jak jsem se rozhodla.
Vlastně už do dneška... je jedna ráno.

Kromě toho  přišly dvě nabídky dělat  komerční prostory.Že se to umí vždycky tak při pondělku nakupit.Nechci se zbláznit. Ráno moudřejší večera.

Věci i lidé se jeví jasněji , když tomu dáte čas.







14 komentářů:

Jana řekl(a)...

Pecha Kucha Night musí být skvělá akce, v Brně jich bylo 5 a já ještě na žádné nebyla... Jsem zvědavá, jestli se rozhodneš pro účast, držím palce ostravským účastníkům.:-)
Z jiného soudku: občas koukám, jak lidé přijdou na můj blog přes vyhledávání na Seznamu nebo Google. Tuhle někdo hledal "Soňa Malinová má dvě dcery" a včera " Designérka Soňa Malinová maminkou". Nejde po Tobě bulvár? :-)

Hana Carlton řekl(a)...

jdete do toho! drzim vam palce :)
h.

Anonymní řekl(a)...

za vším je asi soutěžní otázka české televize :-)), že Soni ?

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1124601187-bydleni-je-hra/411236100082009/

Simsalabim řekl(a)...

jee na pecha kucha se chystam :) a na tehle fotce se vidim ,)) takze za mne urcite do toho jdete, je to strasne prijemna akce!!

Soňa řekl(a)...

pro J: Jani,to s těmi dvěmi dcerami je vtipné(aspoň jedna by se šikla).Bulvár díky Bohu po mě nejde,ale časopisy o bydlení jo.Včera mi volali dva časopisy a chtěli po mě fotky v tiskové kvalitě.

Soňa řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Soňa řekl(a)...

Tak tady na to někdo kápl.Minulý týden byla reprýza dílu Bydlení je hra,kde jsem dělala kavárnu a v rámci toho byla soutěžní otázka.To jsem ani já nepostřehla:-))

pro Sim a Hana Carlton: prosím ,tykejte mi.blog je speciální prostředí,kde tykání je v pohodě,ač jsme se ještě nikdy neviděly.

Anonymní řekl(a)...

no Soni, zajímavé. Taky se tam chystám kouknout a teď jsi mě nahlodala :) cimi

Soňa řekl(a)...

Jani,už vím nejméně o 12 známých ,co tam jdou.Obsadíme první řady:-))

Hana Carlton řekl(a)...

ok ...ja su teda Hana (puvodne
z Ostravy btw), tesi me :D
h.

Soňa řekl(a)...

Mě taky:-)
Já tu Ostravu snad začnu mít ráda.

Lucie řekl(a)...

Tak jsem se pustila do čtení komentářů, že se jako dozvím, jestli Soňa jde či nejde... (neb jít či nejít, to je oč tu běží, jak by řekl klasik) ... a vím kulový... No snad nám to Soňa prozradí... Soni?

Soňa řekl(a)...

No jasan ,že jdu!!Viz následující příspěvěk.

Unknown řekl(a)...

oakley sunglasses
fit flops
celine outlet store
cheap uggs
rolex replica watches
toms shoes outlet
ugg boots on sale
michael kors outlet clearance
adidas shoes
red bottoms
2016105ciayan