pátek 5. srpna 2011

Lidovky

Pátek, to už je takový rituál.Ráno pro snídani a pro noviny.Z titulku chápete , že snídaně a téma novin nejde moc dohromady.




Dva dny zpátky jsem šla spát až ve dvě ráno.Dilema a to hned na dvakrát.To jedno si s dovolením nechám pro sebe.
To druhé bylo kývnout na nabídku.

Postupně jsou mi posílány otázky z redakce Lidových novin na téma film Strom života . Společně s Evou Zaoralovou a dvěma filmovými kritiky odpovídáme. Před dvěmi měsíci mi jeden člověk napsal, že bych se neměla vyhýbat médiím a že člověk nikdy neví, co to přinese. Tak tentokrát jsem měla od začátku silný pocit, že to přinese tak leda ostudu. Naprostý pocit nedostatečnosti. Hned jsem si vzpomněla na prezidenta, který má taky potřebu se ke všemu vyjadřovat.

Nicméně, i přesto, že jsem jim poslala odkaz na někoho fundovanějšího, měli už jasnou představu, takže odpovídám.Fotka s blond vlasy bude vypovídat sama za sebe. Hlas lidu, žena od plotny.Co chci ale říct je, že paní Zaoralová odpověděla na všechny otázky naprosto skvěle.Civilně, ale zároveň velmi odborně, popsala to, co ve filmu bylo podstatné.Nezlehčovala, co jiní kritici strhali.Nic definitivního , arogantního, jak někdy od kritiků můžeme číst. Taky otázky, které kladl novinář Pavel Vokatý byly příjemně navádějící a zajímavé.Zítra si výtisk koupím kvůli nim.

4 komentáře:

Mirjanka řekl(a)...

No páni, o důvod víc si páteční lidovky koupit... :) už několikrát jsem si říkala, že je škoda, že si zajímavé postřehy o knihách, hudbě či filmech nemůže přečíst víc lidí...a to platí i o Hanele...úžasná recenze Stromu života...ta by se mohla rovnout tisknout

Soňa řekl(a)...

No, bude lepší si koupit sobotní:-)add Hanele:souhlas

Lucie řekl(a)...

Píšete opravdu zajímavě, bavíte mě. Můžu Vám poradit, jak nastavit správný čas Vašich příspěvků? Najedete na Nastavení/Formátování/Časové pásmo - vyberete Středoevropský čas - Praha/Uložit. A jste doma! Moc zdravím!

Soňa řekl(a)...

Já jsem si dlouho nevšimla,že tam vůbec nějaký čas je:_))Pak jsem ho začala upravovat mechanicky,ale tohle je rada nad zlato:-))Jo a dneska jsem taky zjistila,že některé komentáře spadly do spamů,takže jsem si ještě početla.