pátek 26. srpna 2011

Co by kdyby

Abych přežila těch 100 uší na hrnky, koukala jsem celé odpoledne na bednu. Notebook si muž odvezl na služební cestu a PS mi kolabuje po třetí minutě přehrávání filmu.
Viděla jsem : scifi film o mimozemšťanech, co nás upozorňovali na změnu slunečního záření
                    deník nějaké matky,asi šílené, nevím..něco se tam míhalo
                    chůva k pohledání ( po tomhle si musí snad každý zamilovat židovky)
                    talkshow Oprah


                   
 Byla tam dvojčata 8 let zneužívaná od jejich pátého roku.Zaznělo tam, že nesmí dovolit, aby se ohlížely zpět a myslely na to, jaký by byl jejich život, kdyby se jim tohle nedělo.I když se nám v minulosti  nestaly tak hrozné věci, někdy si říkáme...kdybych tehdy se dostala na tuhle školu...kdybych tehdy více zabojoval,mohl jsem se s ní oženit... ohlížíme se na promarněné šance, bolesti ...je to na prd a nikomu to nepomůže

V minulosti se nám  staly taky skvělé věci a ty bychom si připomínat měli...už jenom proto, abychom byli vděční..
Na facebooku (někteří chodí za mnou tady i tam , tak už viděli) jsem našla video z mojí školy. Normálně jsem se rozbrečela.
4 roky jen ty dobré věci. Nejdřív mě chtěli vyhodit z internátu (a taky ze školy), protože jsem moc pila a kouřila, pak mě chtěli vyhodit , protože jsem uvěřila v Boha (ředitel byl komunista jak bič) a zbývající dva roky od 16- 18 bydlení na podnájmu. Dovedete si představit, co to je pro takovou žábu bydlet ve ,,svém" bytě a žít si svůj život bez dozoru 350 km od domova ? Nádhera. ! Jako matka dvou synů nerozumím tomu, jak mě  máma pustila ve 14 letech takovou dálku z domu, ale dopadlo to dobře.Neotěhotněla jsem, nezemřela hlady, dostudovala, šťastně se vdala, porodila syny a teď sedím u PC a jsem vděčná.....ale mojí synové ať zapomenou na to, že by někdy chtěli jít bydlet na podnájem:-)

Pokud máte děti výtvarně nadané a rozmýšlíte kam s nimi, koukněte se jejich weby.Bechyně je nádherné poetické místo.Pro tvorbu jako stvořené. Navíc, o prázdninách probíhají kurzy točení pro dospělé.
http://www.supsbechyne.cz/skola/uvod/

4 komentáře:

monča řekl(a)...

Poslední dobou mám pocit, že každá další generace je víc a víc úzkostlivější co se týče svých dětí. Už jen když si přečtu 100 po internetu posílaný mail pro ty, kterým už bylo 30... jak jsme celé dny trávili venku a rodiče neměli ani páru kde jsme, protože nebyly mobily, na zadním sedadle nebyly autosedačky, ale bylo tam veselo... Manžel v 5 letech jezdil sám tramvají za babičkou na Smíchov, maminka ho doprovodila k tramvaji a babička na něj čekala na zastávce, pro mne nemyslitelné. Naše holky pouštíme samotný ven asi tak 2 roky, mají dohodnutý okruh kam mohou, ale není tam žádná silnice přes kterou by přecházely, jsou ve svém věku jediné z celého okolí, ale jsou dvě, to je výhoda, nevím jestli bych samotnou holčičku pustila a kluka ze strachu co by ho mohlo napadnout :o) Nynější batolata chodí na vodítku a s molitanovou helmičkou...možná že děti našich dětí budou ve zkumavce nejen počaty, ale i vychovávány, v naprosto sterilním a bezúrazovém prostředí... Z toho mrazí...

Odeslala jsem milion nákresů obýváku a pracovního koutu a mam dost, omlouvam se za elaborát v horečce páteční noci.

Soňa řekl(a)...

Toho staršího jsme začali pouštět na kroužek samotného ve čtvrté třídě (asi 500 metrů) Byl šťastný jak blecha ,že má dny,kdy táta nestojí u školy s autem.Bohužel už jsme měli zkušenost,kdy u Davida přistavilo auto a muž se ho ptal,jestli nechce svézt.Chce to takový zlatý střed volnosti a kontroly.

Anonymní řekl(a)...

Tak v Bechyni jsem, milá Soňo, byla na Vámi zmiňovaném letním kurzu, tedy ne točit, na grafickém. Je to úžasné, osmdesát nadšených výtvarníků, profi i amatérů. A Bechyně je skutečně malebná. Jsem si na Vás náhodou vzpomněla ;-). A video je skvělé. Zdravím
Světlana

Rounie řekl(a)...

Zrovna jsem ve fázi, kdy mě maminka hodlá v 16ti vypustit do podnájmu, tak jsem si řekla, že jedině fajn, že si nepřečetla tento článek, třeba by se rozmyslela :-))
Jinak koukám, supška. Tam nemohlo být jinak, než fajn. Taky jsem na supšce, ale v hlavním městě :-))