středa 10. srpna 2011

A2 je čtrnáctideník, který reflektuje kulturu v co nejširším pojetí..

A2 nabízí výběrový kulturní servis: kulturní tipy (výběr akcí na dva týdny v podobě originálního grafického plakátu) a čtyři strany minirecenzí nových knih, CD a DVD, výstav a představení.


Velkou část každého čísla tvoří recenze děl všech druhů umění a odborných knih, následuje esej, rozhovor, kritika médií, rubriky věnované subkultuře a veřejnému odporu, společenské komentáře o ČR i zahraničí. http://www.advojka.cz/informace/o-nas  Stojí za kup.

Popravdě, v některých recenzích se trochu ztrácím. Soutěž o nejvíce cizích slov v jedné větě. Ubít čtenáře souvislým textem A4, co by se dalo shrnout na polovic.Ještě že se někteří autoři neřídí názvem čtrnáctidenníku. Kdo má čas číst tak dlouhé litanie?! Mám pocit, že už chceme číst jen...,,tahle kniha je dobrá, je o tom a o tom"   a my si jí koupíme a jsme happy. To je zase druhý extrém.
Recenze  je velmi těžká disciplína.
Moje minirecenze na A2 je, že i kdyby jste surfovali od rána do večera nenajdete tolik zajímavého jako na A2  a ještě to máte  na jednom místě.

Ofélie píše poutavě a i když by byla schopná seskládat věty tak, že ani wikipedia by to nevyhledala, píše pro nás.....obyčejné...
http://ofeliinrokknihomola.blogspot.com/2011/07/michal-ajvaz-cesta-na-jih.html
 
 
 
 

2 komentáře:

Ofelie řekl(a)...

Ahoj Soňo, bůhví, jestli bych to svedla napsat tak, jak říkáš. Na oplátku ti prozradím, že mám od tebe hrníček s sebou tady v USA. Krokusový. Loni jsem mu ulomila ouško, tak do něj teď sbírám peníze, co najdu.. :) Zdraví Ofélie

Soňa řekl(a)...

ty jsi ho vezla přes velkou louži?krokus v NYC!