čtvrtek 30. června 2011

Petr Hůza

http://wwwhuzacz.blogspot.com/2011_06_01_archive.html 
Sušička šumí, pračka hučí, myčka cinká do hrnců , žehlička mi prská vedle pravé ruky. Všechno jak má být. Vysvědčení - spokojenost sama, všechny učitelky a vychovatelky obdarové řasenkami  plakaly dojetím (zkuste dát někdy něco jiného než kytku a budete se divit:-).Každý rok mám pocit, že žádný dar nevyjádří dost, jak moc jsem vděčná, že moje děti milují školu.Letos to už nestihnete, ale kdyby jste přece jen chtěli někoho obdarovat, tak třeba hrnek od Petra Hůzy je nádherný dárek. Známe se jen trochu. Prohodíme vždycky pár slov v Kunštátě.Pokaždé si říkám, že si od něj jeden koupím a pak na to zapomenu. Dnes jsem si najela na jeho blog a jsem v úžasu.Všechno, opravdu všechno, co vkládá, se mi líbí. Blog píše od roku 2005. To už je docela dost dlouhá doba . Učí na škole (teda, myslím,že učí) ,dělá do designu, má krásný byt ( podle vyprávění ANDY)  a vypadá to, že i výborně vaří.  Jen si nejsem jistá,jestli je k mání. Holky - smůla.
Po dlouhé době jsem  pro jeden den opustila vrchní pracovnu a šla do spodních ateliérů. Trochu divný pocit. Po výpalu mi praskla spirála a vypadá to kompletní generálku.Stejně už to bylo třeba.
Součástí pece je pidi počítač, na který si můžete naprogramovat každou minutu výpalu.Každý druh glazury i hlíny má nejen jinou výšku výpalu, ale taky teplotní křivku. Když jsem začíínala v 18 letech, spálila jsem hrnky tak, že z toho byl jeden velký kráter.
(Kamarádky se na mě smějí z regálu.)
(Točení na kruhu se nezapomíná , stejně jako řízení.)

5 komentářů:

Lucie Konečná řekl(a)...

Zásadně nedávám učitelkám květiny, protože většina mých kamarádek jsou učitelky a vím, že jim to dělá pramalou radost. Letos od nás dostala třídní učitelka dcery fakt krásný šál a o vánocích obdarovávám i pošťačky - naposledy leskem na rty. Máte prima blog, byl jedním z prvních, který jsem kdysi začala číst. Hezké léto!

Andrea Tachezy řekl(a)...

Petrovy hrnky jsou skvělé a všechno ostatní taky! A byt taky a ze všeho nejlepší je Petr! Naprostý souhlas Soňo.
http://www.andrea-tachezy.com/2011/04/its-nice.html

Soňa řekl(a)...

Jej.Luscie scénáristka.To se nám pěkně kumuluje partička:-)Taky hezké léto,i když vy si ho asi moc neužijete.
Pro Andy: Taky se mi jeví,jako milý kluk.

monča řekl(a)...

Dáváme i kytí i něco k tomu, letos mne napadlo, že by třeba naši paní učitelku potěšil jeden větší rozumný dárek než několikero variací na mýdlo v dárkové kazetě...netušila jsem však, jaký s tím mohou mít někteří rodiče problém... Nakonec se nemožné podařilo a dojetí a spokojenost byla na všech stranách. Vždyť první třída je velká věc, nejen pro děti, ale i pro nás rodiče a pani učitelka dělala hodně nad rámec pro všechny.

Hrnčířský kruh je moje velká touha již od dětství...a pec...nádhera.

Soňa řekl(a)...

Moni, já jsme letos měla stejný nápad a měla jsem tu nemilou funkci vybrat peníze od všech rodičů.Loučili jsme se s paní učitelkou po 5 letech.Takže chápu, o čem mluvíš.