pondělí 21. února 2011

Papa stour a zákoutí

Kdykoliv  k nám má někdo přijít, moje oko zbystří a rázem všechno, co mi do té chvíle nevadilo, jako třeba zmuchlaná špinavá utěrka na topení, plná taška sklenic na zavařeniny, o kterou zakopáváme pokaždé, když jdeme z kuchyně (mohla bych Vám vyjmenovat tisíc věcí), najednou vidím zcela jasně a vrhám se do zmateného úklidu.Příští týden se má u nás fotit a to mému zánětu žlučníku nepřidává.Protože tady už nejde o úklid, ale o x nedodělků, na které jsem si zvykla, ale teď na mě vyplazují jazyk.
Na druhou stranu, je to dost dobrý důvod něco dodělat. R. dnes vygruntovala ateliér, spolu jsme přimontovaly dvířka ke skříňce a objevily tolik věcí, které se zdály ztracené.Mimo jiné výplatní pásky z roku 1926.Typněte si , kolik si v té době dělnická třída vydělala.
Fotky by měly bý hlavně o zákoutích.Ráda bych se vyhla fotkám ve stylu ,,svíčky na parapetu " a podobným, ničím neinspirujícím záběrům.Sama jako čtenář se u těhle fotek nudím .Já tuším.To bude ostuda.
Rosie Brown to má ve všech koutech promakané. Ještě k tomu založila papastour, kde shromáždila několik výtvarníků ze Skotska . Je zajímavé sledovat vývoj některých e-shopů.Před rokem to byl malý obchůdek a dnes už je opravdu z čeho vybírat.


4 komentáře:

Ene řekl(a)...

Pro koho se bude fotit? Už se těším na výsledek! Na hezkých zákoutích je dle mého nejtěžší, udržet je hezká co nejdéle i s dětmi.

Soňa řekl(a)...

Nechte se překvapit:-))
U nás doma jsou kouty zarvané blbostma.

monča řekl(a)...

Nad těmahle fotkama sem si poslintala klávesnici...nedostižné...
Z focení u nás doma by se mi udělaly pupínky i na palci u nohou. Ale máte pravdu, je to dobré vyburcování ke 100 let starým nedodělkům, které vztyčí svůj osten vždy když má někdo přijít. Také by se mi ono vyburcování hodilo, ovšem v mnohem mnohem jemnější podobě...budu si muset nějaké uměle vytvořit :o)
Tak ať to zvládnete a oko fotografovo je Vám milostivo :o)

PS: Co židle, už dorazily? Hořím zvědavostí a napětím...

Soňa řekl(a)...

Židle má dorait příští týden.Taky se těším.