sobota 2. října 2010

Pořadatelé DESIGNBLOKU tajně testovali designéry



Včera jsem došla k odhalení tajného testu, který pořadatelé DESIGNBLOKU vytvořili pro designéry.(dále jen D) Kdo se v tomto testu osvědčil, získal plusové body a je blíže k ceně designér roku.
Začalo to tím, že D. měl zaplatit nejdřív horentní sumu za nájem, aniž by věděl, kde bude vystavovat.
Ano, umět riskovat je jedna z vlastností, kterou většina D. prokázala hned u prvního chytáku.
Jako druhý testovací bod byl , zaslání fotografií objektu a plánek se zaškrtnutou kanceláří , kde se D. nachází. Kdo si naivně myslel, že bude vystavovat v otevřených prostorech, aby volně davy mohly proudit, byl hlupák a na test se dostatečně nepřipravil.Nazvala bych tento bod testu: Jak se umí D. vyrovnat s šokem.
Myslím, že jsem prošla brilantně i ve chvíli , kdy jsem si z Havířova udělala výlet 4 hodiny vlakem, abych na vlastní oči spatřila kancelář v děsivém stavu. Nemrkla jsem ani okem,tušíc, že jsem pod drobnohledem sledována , s úsměvem jsem vyjádřila nadšení nad industriálním vzhledem.
Třetí test bylo sdělení, že kancelář budu obývat s vodními dýmkami. Řekněme, že to je test, zda designér je přizpůsobivý a umí spolupracovat s jinými designéry.Jsem si vědoma, že jsem v této zkoušce ztratila nejméně 5 bodů, protože jsem okamžitě pořadatelům volala, jestli by jsem nemohla být s někým jiným.Podotýkám, že dýmky jsou velmi krásné,ale dohromady by naše expozice působila komicky. Naštěstí jsem nebyla sama,kdo ztratil body.
V následujícím kole testů jsem získala opět náskok.A to, když mě požádali (před 14 dny), zda bych laskavě zaplatila nájem. Namísto toho, abych vystartovala s argumentem, že dvakrát za takové prostory platit nehodlám, vyjádřila jsem myšlenku, zda by se ještě jednou nemohli podívat do seznamu a ujistili se, že jsem zaplatila už před 3 měsíci.
Test komunikace – nejmíň 10 plusových bodů.
Nezařazení do seznamu vystavovatelů - to byl test ješitnosti designéra, ale věda, že projdu-li touto poslední zkouškou a tím pádem, budu mít reálné vyhlídky získat ocenění, vůbec jsem na sobě nedala znát úžas nad faktem, že seznam aktualizují po třech měsících od přihlášení –těsně před zahájením.


Když jsem včera dojela do Prahy , bylo to přesně tak, jak jsem si myslela. Něco jako, když se objeví skrytá kamera a vy zjistíte, že všechno je jinak, pořadatelé jsou normální, příjemní lidé, kteří mají na bedrech stovky nerudných vystavovatelů. Dělají chyby, ale hned je rychle napraví.Vymyslí krkolomný plán, kdy si můžete vyzvednout instalační pasy,ale v zápětí to uzpůsobí potřebám designéra. Líbí se mi tu a to ještě výstava nezačala.
Přijďte se podívat 5.10.na tu krásu.

9 komentářů:

mrozkulka řekl(a)...

Ahoj Soni,
přiznám se, že nedokážu posoudit, zdali je toto tvé blognutí ironie nebo skutečnost. Skutečně si vás takto testovali nebo je to jen nadsázka?
Každopádně jsem ráda, že se ti tam líbí:-) Pa Si

Soňa řekl(a)...

Test je fikce.Ale události jsou skutečnost.Myslela jsem,že je to dostatečně velká nadsázka.

Mezivšemi - dnes, neb současné složení řekl(a)...

Soni, bylas to ty s kým jsem tam patlala na zeď barvy, nebo máš dablerku??Jinak totiž nechápu tvůj neskonalý optimismus:))))
Musím se přiznat- jsem nasazená jako součást testu D, zaplatili mi za to děsný prachy, už měsíc z toho žijem :)))))))))))))

Soňa řekl(a)...

Pro Evu: Mě to bylo hned divný,že jsi celý den do mě hučela,jak je to hrozný.A nakonec jsi byla součát testu!!!

Jana řekl(a)...

Těším se na Veget Plac v industriálním kanclíku.:-)

Soňa řekl(a)...

Jani,ty přijedeš? Dáme kafe.

Anonymní řekl(a)...

Gratuluji k úspěšně zvládnutému testu :-)) Aya

hanele řekl(a)...

ad optimismus - můj muž, který byl přinucen vylézt na žebřík a vzít do ruky kladívko, prohlásil, že na to, jaký to byl OBR chaos, tak spousta věcí prostě vyšla skvěle :) Od něj je to velká pochvala.

muž s kladívkem řekl(a)...

hehe, mimoch. ten kohoutek tam nezůstal po spořitelně, jak jsem se dočet, ale asi bude původní z 30. let kdy se v budově nacházelo ústředí elektrických podniků v Praze