pátek 29. října 2010

Fasáda a hrnky







Před třemi lety jsem začala psát blog,protože jsme rekonstruovali dům. A teď, když se děje u nás zásadní rekonstrukce, nenapsala jsem zatím ani ťuk. Trochu je to taky tím, že tentokrát nejsem do celé akce vtažena a makám na jiných rekostrukcích mých klientů.

Zateplujeme.

Respektive zatepluje firma a my (manžel) dělá veškeré přípravy,aby zateplení mohlo proběhnout. Na mě bylo pouze vybrat barvu na fasádu a tu jsem vybrala úplně špatně. Měla to být krásná olivová a je to podivná pistáciová. Na vzorníku se to jevilo mnohem lépe. Jsem neskonale vděčná muži, že mi to nedal vyžrat ( designérka a vybere něco takového) a spíše mě utěšoval, že za 5 let to přemalujeme.
Trochu se bojím, že si za tu dobu zvyknem a taky, že mi bude líto peněz.

Ale zpět k zateplení. Z firmy jsem nadšená. První den jsem se nesměle zeptala, jestli chce pán kávu , řekl, že rád, ale ve 14 hod. Jdu za druhým a taky mi řekl,že ve 14 od.Pak mi došlo,že mají první pauzu až po obědě a tak jsem zbývajícím členům party uvařila kávu taky na dvě odpoledne.
Makají jak šroubci.
Žádné lekování, žádné pivečko atd. Navzájem se okukujeme. Já obdivuju, jak krásně natahují omítku, oni (úplně nenápadně) během omítání kolem oken koukají, jak točím na hrnčířském kruhu. Všichni jsme v montérkách ,ale zítra vytáhnu své nové montérky a to teprve budou zírat.
Omítky nebo hrnky, řemeslo jako řemeslo. Oni honí metry, já kusy. Včera 120 hrnků. Tím jsem se jen znova utvrdila v tom, že interiéry jsou mé charitativní akce, které je třeba dotovat keramikou.



















6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Milá Soni,musím se přiznat,že tady nejsem na návštěvě poprvé,ale premiéru má můj dnešní příspěvek.Dneska jsem už "musela" napsat,že se pokaždé při čtení Vašich komentářů zamyslím,ale hlavně zasměju,protože umíte popsat věci s lehkou nadsázkou,a to já prostě můžu.Vidíte,kdybych věděla,že se chystáte na fasádu,tak bych Vám zcela,jak Vy říkáte "charitativně",udělala vizualizaci Vašeho domečku,jak bude vypadat po aplikaci barvy.A zadarmo by to vlastně nebylo,bylo by to na oplátku za Vaše krásné komentáře,při kterých mě je prostě dobře a káva se tak nějak lépe pije:-)Takže ať víte,kam se obrátit za těch 5 let!! :-) S přáním všeho dobrého Žaneta :-)

Soňa řekl(a)...

Díky Žaneto,že jste napsala.Pro blogera jsou moc důležité komentáře.A vědomí toho,že díky blogu se káva pije lépe, mě těší
A co se týká fasády.Druhý den po nátěru se mi nezdá tak hrozná.Což teprve za měsíc a za 5 let ! Člověk je tvor velmi adaptabilní.Ale za 5 let se ozvu!

Radka řekl(a)...

Milá Soňo,
myslím si, že Vy snad ani nemůžete šlápnout vedle. Vaše realizace jsou velice vkusné a stejné to bude určitě nakonec i s tou barvou. Přeji krásný večer.
Radka

Ivana řekl(a)...

120 hrnčekov, óóóh, to si ani neviem predstaviť, asi by som mala problém udržať večer v rukách zubnú kefku :}.

Sunrise řekl(a)...

Dobré poledne,
viděla jsem s Vámi nedávno starý díl Bydlení je hra. Máte tak příjemný a uklidnující hlas, že poslouchat Vás byla uplná relaxace:-)) Moc se mi líbilo jak skromně jste tam vystupovala a všechno tak krásně vymyslela. A levně ! Mějte se krásně,Jana

Veverunda řekl(a)...

Chtělo by to foto tej fasády, jsem strašně zvědavá, jak podle designérky vypadá "nepovedená" barva ;)