sobota 14. listopadu 2009

Jak vybrat sedačku- příspěvek pro Kristýnu

Karlstad:
Sedák 40 kg na m3 (studená pěna) :-)))))
Stockholm:
Područka:Vysoce polyuretanová pěna(studená pěna) 97 kg na m3
Sedák:50kg na m3(studená pěna) :-)))))))

Ektorb:
Polyuretaová pěna 20kg na m3. :-((((
Minulý příspěvek o sedačkách byl chabý a nepraktický. Vytáhla jsem proto 3 sedačky od jednoho výrobce,abych ukázala názorně , na co si dávat pozor.
1. Když vybíráme sedačku, měli bychom si dobře rozmyslet ,jestli chceme skutečně rohovou a jestli se nebudeme brzy stěhovat. Sedačky tipu ,,L,, jen tak někam nevpasujete.
2. Tvar by měl být co nejnadčasovější. Vykašlete se na trendy(poličky,područky,vyklápěcí záhlavníky. Čím jednodušší , tím lepší.
3.Dobře si rozmyslete potah.Pokud se rozhodnete pro dekor,který je jako na Ektorb, tak pamatujte na to, že potah je natolik výrazný, že sedačkou se pak musíte řídit ve zbytku interiéru.Nad takovou sedačku pověste jen fotografie, či grafiku, aby se barvy navzájen nepřebíjely. I když jsem této sedačce dala mínus(zdůvodu plnění), tak se ráda v ní rozvaluju u kamarádky. Nejsem ale jistá, jak dlouho udrží tvar.
4. Snímatelný potah je plus.Nejen z důvodu opotřebení,ale také možnosti změnit barvu když se okouká Na trhu nabízejí i potahy , které můžete polít i vínem, ale vypadají jako z plastu.
5. Rozmyslete si, jak jako rodina fungujete.Chodí k Vám často návštěvy ? Bude sedačka dostatečně velká ?
6. Má sedačka kvalitní výplň? A to se dosáváme k sedačce Stockholm a Karlstad. Všimněte si hustoty plnění a to, že je to studená pěna.To jsou sedačky DRŽÁKY.
Přeju šťastnou ruku a dobré oko při výběru!

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahojky,my máme Ektorp už půl roku v potahu červený manšestr a zatím na nínedám dopustit...skvěle se na ní sedí,válí a kouká na tv a už nyla politá i vínem a po vyprání super :-)Gabča

Soňa řekl(a)...

To Vám závidím,protože my máme takovou tvrdou mrchu.

Anonymní řekl(a)...

Milá Soňo, mockrát Vám děkuji za vyčerpávající rady k výběru sedačky a také za příspěvek pro mě :-)). Tak snad pořídíme dobře. Mějte se krásně.

hanele řekl(a)...

Já kamarádka, co se u mě Soňa ráda rozvaluje, taky nedám na Ektorp dopustit. Máme přesně tu z obrázku, dokoupili jsme dvě křesla a ačkoliv máme dvě upatlané děti a potah se zdá být světlý, tak se tahle fakta nebijí. Ve vzoru se mnohé ztratí a když už je toho moc, tak se vypere a do večera je sedačka jako nová. Navíc, jednou za rok i IKEA udělá obrovský výprodej a potom jde potah sehnat za nějakých směšných 399Kč...Sedačku máme více než dva roky a drží! Neříkám, že je to super kvalita, protože peří občas ulítne, ale na to, jak ji drtí moje děti, tak jsem velmi spokojená!