úterý 27. května 2008

Fik mik 2

Nedávno jsem zmiňovala,že dům bez krbu,ztrácí 50% hodnoty. Ještě,když máte co do krbu, je to ideální.My jsme už předzásobení na dvě tuhé zimy.
Už měsíc, když se nám chce (teda spíš muži),sekáme a rovnáme dřevo kolem garáže.
Na fotce je zázrak,který vám ušetří energii.
Každý, kdo k nám přijde, musí, prostě musí, si zkusit,jak seká.
Škoda, že návštěvy nemusí, prostě nemusí, odvézt aspoň jedny kolečka dřeva na druhou stranu zahrady. Tak jsem pár koleček narovnala kolem naší břizolitové garáže a hned je pohled z obýváku hezčí.
Nakonec jsem byla ráda,že další lekci na počítači kamarádka odvolala.Taky byla zmožena - ale svými čtyřmi dětmi.
Dopoledne jsem potkala kamarádku a loučila se slovy: Ozvi se až budeš mít čas.

Až budu mít čas, tak se ozvu nejdřív sama sobě.
Ráda bych šla k holiči a koupila si dárek k narozeninám,které jsem měla před dvěmi týdny.
Lehla si na zahradu a opalovala se.Namalovala obraz,dočetla knihu........

Chtě nechtě,spíš nechtě, jsem opustila všechny moje milé kamarádky po nástupu do práce.
Snad to jednou pochopí,až poletí z práce s taškami do družiny,udělají jakože úklid ,pak jakože poslouchají, co se událo ve škole a při tom věší prádlo.

Slibuji.Ozvu se .Snad brzy.

A co vy.Jak nesete ,,ztrátu ,, ,když na vás kamarádky nemají čas?

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jakože uklidím... jakože poslouchám.., to mi něco připomíná:-)))Moc pěkné čtení. Úděl matek je těžký:-) jak na MD, tak v pracovním procesu...;-). Kamrádek na MD mám plnej dům, tak tohle nějak neřeším. Přeju Ti trošku toho volného času pro sebe, aspoň na toho kadeřníka.;-)

Soňa řekl(a)...

ahoj Soňo,tak bych chtěla s tebou sdílet nadšení z této sekyrky. Je opravdu úplně bombovní!!! Nevěřila bych,kdybych ji sama nezkusila. Manžel si ji nedávno koupil a já jsem jí nevěnovala vůbec pozornost. Až došlo na sekání nějakých větví. Já sekám ráda,co by ne,když to pěkně odletuje-to je radost! Tak se pachtím se starou klasickou sekerou,co chvíli buším do topůrka,neboť kovová část postupně vypadává...až šel manžel okolo a nechápavě se mě ptá,proč si nevezmu tu novou? Jenže já jsem takový konzervativec, jen pozvolna pouštím nové věci do svého života, a tak mi ji musel mírně podstrčit, no a pak se to stalo: fik mik jako nic! Ta sekera snad seká sama...nějak jsem tomu nemohla uvěřit. Sekám a říkám si: to přece není možný, vždyť na ní nic není! No a prostě je...A tak ti teď v této souvislosti doporučuji ještě vyměňovací hrábě Fiskars,ty jsou taky neodolatelné..mají to prostě dobře vymyšlený.Marki P.

Raději už dál nepíšu,protože kdo ví,jestli bys vydržela číst dál...když nevíš co dřív...tak se měj hezky Markéta P.

(S dovolením jsem zveřejnila mejlvý komentář mojí kamarádky M.)

Soňa řekl(a)...

Jestli jsou hrábě stejně dobré jako sekyra,tak si je přeju k Vánocům.Nebo k podzimním prázdninám,aby bylo čím hrabat listí.

Pro Mashu: Díky za komentáře.Jelikož nemám počítadlo návštěv,tak mám aspoň naději,že moje příspěvky někdo čte:-)))

Anonymní řekl(a)...

minmálně i já tvé stránky čtu :-))... Na zahradě se dá dělat spoustu krásných, odpočinkových, uklidňujících prací a k tomu lehátku a opalování ti přeji ještě dobrý čaj a skvělou knížku :-)!!!cimi

Soňa řekl(a)...

Tak to už jste 3 čtenářky!

Anonymní řekl(a)...

tady jedna kamarádka s panthenolem ;-)