středa 5. března 2008

čísla


Druhou část budu věnovat anabázi vyřizování úvěru. Každá banka slibuje,že do 3 týdnů máte tolik peněz,kolik si jen budete přát. Ale jen do té chvíle,než jim předložíte vaše příjmy.Respektive svoje DAP,pokud jste osoby výdělečně činné. Rada první. Plánujete-li koupi domu nebo stavění a jste OSVČ, rok předem zaplaťe státu nehorázně vysoké daňě, i když jste vydělali jen zlomek. Jen tak totiž získáte ty správná bodovací čísla na získání úvěru. Nakonec jediná banka ,a to Česká spořitelna , byla ochotná půjčit takovým sockám,jako jsme my. Přihlédla i k tomu,že paušální výdaje nejsou skutečné výdaje.(živnostníci vědí o čem je řeč). Ze třech týdnů se řízení protáhlo na 2 měsíce. Majitelka domku byla trpělivá a tak nakonec všechno dobře dopadlo. Jsme vlastníci.Tedy vlastně banka a my budeme s bankou v těsném spojení ještě dalších 30 let.
Když už se banka laskavě uvolí, že vám půjčí, vy máte ústní dohodu,že vám domek prodají, tak je nejvyšší čas připravit předkupní smlouvu.Smluvní strany se zaváží , že se prodej uskuteční. Předkupní smlouva může mít mnoho podob,ale zavazující by měla být složená záloha a v případě ,že jedna strana od transakce odstoupí, záloha propadne ve prospěch druhé strany. My jsme měli výhodu,že paní prodávající si sama zaplatila realitku,která vypracovala kupní smlouvu a připravila všechny náležitosti pro banku. Ještě jsem si vzpomněla, jak se dá ušetřit ohledně úschovy složené zálohy.(mělo by to být na neutrálním místě). Banka si účtuje za úschovu 3800,- Taky se to dá uschovat u notáře(to nevím,kolik je) My jsme oslovili realitku s tím,že víme ,že v bance si berou 3800,. a za kolik by to uschovali oni. POZOR!!!Je velmi důležité vědět při každém jednání,kolik to stojí u konkurenece.To platí taky při jednání v zakázkách. Firma musí si být vědoma,že není jediná na trhu a tudíž musí konkurovat cenou. Konec s nudnými čísly. Nakonec jsme domek koupili v březnu, přesto že jsem začala vvřizovat úvěr na konci prosince.Letošní teplá zima nám umožnila hned na to vlítnout. Tedy,aby bylo hned na začátku jasno ,moje role v rekonstrukci skončila s vyřízením veškěrých papírových formalit. Od této chvíle, už rekonstruuje jen můj muž a kupa šikovných řemeslníků. Já chodím do práce,starám se o děti,o MC Majáček a večer se snažím být milá na svého muže. Začali jsme podřezem domu a izolací.Firma pana Pospíška nám odizolovala dům sakumprdum za 5 dní.Prozkoumali jsme veškeré možné způsoby , jak zbavit dům plísně . Nakonec jsme zvolili podřez domu a naražení vlnitých plechů do zdiva.První měsíc rekonstrukce bych nazvala demoliční.Každým dnem to bylo horší a horší.Vybourané příčky,otlučené omítky, díry ve stropech. První měsíc jsem se byla na domku podívat jen 3 krát.Hrozně mě ten pohled flustroval. Tento díl uzavřu radou: Mějte trpělivost s úředníky. Večer myslete na to,jak ten dům bude krásně vypadat. A když zjistíte ,že na to nemáte dostatek sil,energie,řemestníků - modlete se .

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Sláva, bloguješ! Nezapomeň, že taky ale musíš někdy jíst a spát :-) Pa puso, fandím ti!

Unknown řekl(a)...

have a peek at these guys v2j59l9r08 replica bags online replica prada nylon bags louis vuitton replica bags neverfull helpful site k2g57f7c12 replica bags aaa replica bags hermes gucci fake q5j37t7g48 replica bags toronto