neděle 19. února 2023

Vernisáž

 Po pár zkušenostech jsme zrušili úvod kurátora ( nikdo tomu nerozuměl a lidi se nudili) a přešli na rozhovor s autorem. Návštěvníky to daleko víc zajímá, přiblíží autorovu tvorbu i umělce samotného. To neznamená, že už nikdy nebude mluvit kurátor, jen si musím být jistá, že nás nečeká půlhodinová přednáška. Renata není typ, co ráda mluví před lidmi, ale o to víc to bylo autentické a  bez  naučených frází.

Na vernisáž dorazilo pár lidí z Galerie města Třince . Úplně mi srdce poskočilo, jaké krásné výstavy pořádají. Jsme takový kousek od sebe a nevěděli jsme o sobě.  Dokonce tam pracuje moje kamarádka  Pavla Krkošková z Uutěrek. 

Přišly i holky z Těšína, které mě i galerii sledují dlouho, ale v galerii byly poprvé. Tři studenti z gymplu. Pár lidí z Karviné a Ostravy. Obdivuju, že se jim chtělo v takovém počasí.

Po štrůdlech se jen zaprášilo. Mohla bych koupit jen tyčky, ale přijde mi, že  domácí pečení  přispívá k domácí atmosféře.









Vypadá to, že vystavujeme bílé papíry:)



9 komentářů:

Ilona Ř. řekl(a)...

Soňo,
opravdu to z fotek vypadá, že vystavujete v rámech jen bílé papíry. ;-)
Ale věřím, že bylo na co se koukat.
Mimochodem moc pěkná první fotka, momentka a halenka Renaty a na poslední Vám úsměv moc sluší!
Ať se u Vás v galerii umění daří!

Anonymní řekl(a)...

Moc Vám to sluší a je hezké vidět, kolik lidí přišlo.

Soňa Malinová řekl(a)...

Děkuji. Já vždycky trnu, aby došlo dost lidí ( kvůli umělci) a oni nakonec deset minut před začátkem přijdou.

skarletka řekl(a)...

Môj spolužiak mal roky galériu a aby sa vyhol tomu stresu z účasti/neúčasti, tak všetkým kamarátom posielal pozvánku. Kto mohol, ten prišiel, radi sme ho podporili. Aspoň sme mali dôvod na pravidelné stretávanie sa. Okrem toho jeho svokra na vernisáže piekla výborné škvarkové pagáče. Ale aby sme nevyzerali ako nenažranci, tak sme si z času na čas aj kupovali z vystavovaných diel, mám doma zopár vecí, ktoré by som si inak nekúpila, lebo by som o ich autoroch ani nepočula.

Soňa Malinová řekl(a)...

Ano, taky mám základnu, která vždycky přijde povzbudit. Hezké, že máte pár děl i doma.

Anonymní řekl(a)...

Kdyby nebyla Ostrava pro mne tak daleko, tak bych k Vám na vernisáže (a pak ještě několikrát koukat na výstavy) určitě chodila. A vždycky je moc pěkné, když jdu na výstavu pro mne neznámého výtvarníka a najednou potkám něco, co mne osloví ze srdce do srdce. Marie

Ola řekl(a)...

Na výstavě bílých papírů jsem byla v Mikulově :-) https://galeriezavodny.com/jasansk-polk-novotn
Snad mě moje cesty někdy zavedou do Vašich končin, abych se do galerie podívala osobně. Máte samé zajímavé výstavy.

Soňa Malinová řekl(a)...

Tak Mikulov nás nás svým minimalismem trumfnul:) Budu se těšit na Vaši návštěvu.
Je tady spousta věcí k vidění.

Larisa řekl(a)...

Našel jsem Mr. Pedro na blogu od někoho, kdo ho doporučuje každému, kdo hledá půjčku. Byl jsem tak nadšený a motivovaný být v této pozici finanční svobody, protože moje rodina hladověla, oslovil jsem pana Mr. Pedro v žádosti, kterou jsem mu řekl, můj životní příběh o finanční situaci, pošle mi formulář žádosti, abych vyplnil své údaje, což jsem udělal, poté, co mi poslal smlouvu o půjčce, předal jsem ji svému právníkovi k vyřízení podívejte se a poraďte mi jak dál. Podepsal jsem smlouvu o půjčce poté, co byla moje půjčka schválena před několika hodinami, banka mě kontaktuje ohledně převodu prostředků a poplatků, které musím uhradit na přepážce banky. bylo velmi příjemné pracovat s panem Pedrem a velmi mu děkuji za pomoc, kterou mi poskytl a která opravdu pomohla mé rodině hladovět. Kontaktujte prosím Mr. Pedro na e-mailu: pedroloanss@gmail.com, protože je vždy zaneprázdněn, ale mají s ním také dalšího profesionálního spoluhráče.