středa 24. března 2010

Lamino, dýha nebo masiv

Velké dilema, zvlášť, když v rozhodování hrají roli finance. Pokud se ale jedná o MDF v nástřiku,tak cena je stejná, ne-li vyšší.
Střední cestou mohou být dřevěné dýhy. Na omak velmi příjemný teplý materiál a na pohled , pokud si dá truhlář práci a na hrany naváže léta, je to téměř k nerozeznání.
Dýhy se vyrábějí v nejrůznějších variantách.
Co mám proti laminu ? Vlastně nic. Jen mám obkoukané, že pokud děti obklopíme hned od útlého dětství pouze napodobeninami, v dospělosti nedocení kvalitu. Krásu materiálu a strukturu. Zkuste udělat takový pokus. Zavřete oči , pohlaďte dubový stůl. Taky si k němu přičichněte. To samé udělejte s laminem.
Na poslední výstavě, kterou jsem navštívila jsem ,,objížděla" všechny dřevěné materiály.
Trochu magor, ale už jsem dost stará, aby jsem se starala, co si o mě lidi myslí.
Jarní dny v nás probouzejí city. Příště , až zavřete své oči, pohlaďte svého milého a přičichněte k němu.



Vrchní deska - odýhovaná deska pouze z vrchu dubovou dýhou. Tmavě hnědá deska odýhovaná a namořená i s hranami .
(Borek 7 let) Mám pocit,že i já bych měla problém nakreslit takového koně.


11 komentářů:

hanele řekl(a)...

krása - Borkův kůň i dřevo a naprostý souhlas s obklopováním dětí napodobeninami!

Jana řekl(a)...

Kůň je nádherný!
K napodobeninám - byla jsem s dcerou ve Waldorfské školce. Děti jsou tam obklopené výhradně přírodními materiály, mají dřevěné hračky, látkové panenky, hrají si s oblázky, kaštany. Výhradně dřevěný nábytek, bavlněné látky. Nedošlo mi to hned, ale to prostředí je opravdu takové...jiné. Pohodovější, klidnější, příjemnější.

Soňa řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Soňa řekl(a)...

Do poznámkového bloku jsem si text překopírovala,ale když jsem ho z poznámkového bloku chtěla vložit na blog,tak to opět nešlo.Já jsem fakt tidít.

Jana řekl(a)...

Soni já si říkala co řešíš - a ono to fakt nejde překopírovat CTRL+C, CTRL+V. Z toho jsem teda taky jelen. Ale přepni si při psaní příspěvku na blog do režimu "Upravit HTML" ( je to vpravo nahoře nad rámečkem příspěvku). Tam mi to zkopírovat šlo. :-)

Soňa řekl(a)...

Jani, ty jsi zlatá.Funguje to.
Ene děkuji,že se ozvala a rozjela diskusi,jak se dopídit výsledku.Hned se dám do odepisování Tasemníkovi. V šest večer jsem nechtěně usla na gauči,pak si dala kafe a vypadá to,že tak do dvou do rána budu jako rybička.

Jana řekl(a)...

Bezva, těším se na další díl, přeju Ti plodnou noc.:-)

evinak řekl(a)...

Tak jsem pohladila naši smrkovou podlahu a zjistila jsem, že potřebuje nalakovat, mám třísku. Tak jsem pohladila manžela a zjistila jsem, že potřebuje ostříhat. Asi mám nějakou jarní depku. :-)))
Máš báječný blog.

Soňa řekl(a)...

pro Evinak: Tvá poznámka mě pobavila.

Anonymní řekl(a)...

Záleží kam, ale můj náhled je, že dýha do interieru dovnitř, lamino na povrch kvůli odolnosti, masiv na veliký nábytek, stůl či postel. Pak je ještě DLC, ale o tom moc povědomí nemám. Je prý podobný dýze, levnější a více vydrží, ale jak to je reálně, těžko říci.

Anonymní řekl(a)...

ten kun je otresny...

waldorfska skola?jo to je jsou ty ustavy, kde deti osahavej a nutej k masturbaci...z teto skoly vyjdou uchylni kriplici neschopne zivota, bez pocitu vlastenectvi...uchylaci co nevedi zda-li jsou kluk ci holka...proste uchylna bezcenna chazka

tfuj