pátek 3. května 2019

Jsem se trochu přecenila

S keramikou se to má tak, že mi po zavření e-shopu začaly chodit všemi jinými kanály prosby o výrobu . Chvíli jsem zvládala objednávky registrovat, ale teď už v tom mám takový bordel, že jsem radši keramiku dala zpátky na e-shop.
Aspoň do doby, než si budu jistá něčím novým.

Loni měla velký úspěch akce ke konci školního roku ,,dárek pro paňučitelku" / dárkové balení zdarma. Až mi bylo líto, že se na všechny paní učitelky nedostalo. Takže pokud děláte věci s předstihem a na jistotu, tak si  dárky můžete objednat  v sekci doplňky. Krabičky jsou letos jen režné. Ještě tam nemám krokus svíčku a krokus espresso. Dodám.

S každým výpalem dávám do pece nové vzorky hlíny a glazur. Po měsíci hokus pokus nejsem o moc chytřejší, ale hrozně mě to baví.
Po dlouhé době jsem vděčná za všechny vědomosti, co mi nahustili na keramické škole. Největší překvapení bylo točení z porcelánu. Pokud někdo točí větší věci než hrnek, tak je buď génius nebo to odlévá do formy. Ale řekla bych, že spíš to druhé. Točí se z toho jako z bahna. Moc kaolínu , minimum ostřiva. Pár hrnků mám. Až to bude stát za fotku, ukážu.

Další zážitek byla hlína, u které jsem si spletla velikost zrna ostřiva. Po prvním hrnku jsem měla pocit, že mi ruce shoří. Horší než brusný papír.

A tak si tady kutím.



Tady to šlape. Všichni dělají co mají. Když neví, zavolají. 




Martin - vodař, plynař, zedník, obkladač , montážník linky v jedné osobě. A taky manžel mojí kamarádky Gabky ( co má ovce a kozy) a otec čtyř dětí. Před dvaceti lety jsem jim zpívala na svatbě. ( hrozný omyl) . Některá přátelství jsou na furt.





3 komentáře:

Petra řekl(a)...

Soňo, vy plánujete ukončit výrobu keramiky?? Mám si objednat do zásoby?

Soňa Malinová řekl(a)...

Plánuju časem změnit design. Ale nejdřív na podzim.

Anonymní řekl(a)...

Neeeeeeee