čtvrtek 23. dubna 2015

První workshop v galerii.

Ráda Vás uvidím, uvařím  kafe. Přihlásit se můžete na info@galeriekrystal.cz nebo na můj mejl info@malinadesign.com.


Workshop 

Součástí výstavy o principech origami v českém designu jsou i dva workshopy, pod vedením zkušeného lektora. Pro veřejnost v neděli 3. května od 14.00, pro studenty designu v pondělí 4. května od 9.00.

První workshop, určený veřejnosti, se zaměří na klasické modely z originálních čtvercových origami papírů, a ve druhé části dílny si účastníci sami vyzkouší složit jeden model složitější, pro zkrášlení vlastního interiéru. 

Druhý workshop je určen studentům designu a je tudíž orientován na pochopení základních postupů při skládání papíru, které budou moci studenti následně využít ve své vlastní tvorbě. Naučí se složit několik základních i složitějších trojrozměrných objektů z papíru formátu A4 a na závěr dílny společně vytvoří jeden komplexní modulární objekt, ze třiceti čtverců papíru.

Cílem obou workshopů je seznámit účastníky se základnímiprincipy skládání papíru, naučit se vytvořit vlastní trojrozměrné objekty z jednoho listu papíru a možnost složit si i jeden model složitější, na kterém si vyzkouší svou zručnost a estetické cítění. Nedílnou součástí obou dílen je přednáška o origami.

Lektorem obou dílen je architekt Evžen Dub, člen České origami společnosti. Umění skládání papíru, známé u nás pod japonským názvem origami, se věnuje již několik let. Od základních klasických modelů, přes modely složitější a komplexní, se postupně propracoval až k abstraktním geometrickým kompozicím, blížícím se svou estetikou designu a užitnému umění. Široké rozpětí jeho zájmu o origami, s přihlédnutím k jeho vlastní profesi architekta, zaručuje, že se na workshopech návštěvníci nebudou nudit a odnesou si domů nevšední poznatky i vlastní výtvory.


4 komentáře:

Martina BARABASCA řekl(a)...

To by bylo přesně pro mě. Škoda že jste na druhém konci republiky :(
Moc hezký plakát! Martina

Evi řekl(a)...

Krásný plakát i workshop bude určitě super...jen je to moc daleko. Velká škoda :(

Soňa Malinová řekl(a)...

Koukám,že máme na plakátu dost chyb:)

toffo řekl(a)...

Ta cena za workshop je více jak lidová!