neděle 8. června 2014

JR


Nedávno jsme se dívali na dokument o fotografech. První tři mě vůbec nebavili. Kýč , pozérství , fotky pro fotky, spousta energie, jen aby vyfotili něco nového....ale ten poslední... JR, sprejer, který v 16 našel foťák na ulici a začal fotit, ten mě bere. A to dost. Klidně se to začněte dívat až od  36minuty 27 sekundy.

A nebo ne...koukněte se od začátku a uvidíte, jaký je ve fotografech rozdíl.  JR fotí, protože chce něco ve společnosti změnit, klidně zapojí do projektu celé vesnice, vylepí na střěchy slumů a vagóny oči, fotky prodá, za ně vytiskne knihy a rozdává je zpátky v chudinských čtvrtích.

Je hodně fotografů, co fotí zajímavá , ožehavá témata, ale jejich práce končí ve chvíli, kdy mají pocit, že nafotili dobré fotky. Z JR cítím lidskost, opravdový zájem.


Poslední dny přemýšlím, co já....
Včera jsem četla na FB citát od Moliéra :
Nejsme zodpovědní jen za to, co děláme, nýbrž i za to, co neděláme.



Dokument  TADY 












4 komentáře:

PalaPala řekl(a)...

Air Max 270
Pandora Jewelry Official Site
Pandora
Yeezy boost 350 v2
Red Bottom Shoes For Women
Pandora Outlet
Jordan 4
Air Jordan
Kyrie Irving Shoes
Jordan Retro 11
Latrice20190104

PalaPala řekl(a)...

Air Jordan
Pandora Jewelry
Jordan 11 For Sale
Yeezy boost 350 v2
Retro Jordan 11
Jordans 11
Kyrie Irving Shoes
Jordan 4 Retro
Pandora Jewelry Outlet
Latrice20190326

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, zajímavé

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, prarodiče by si přáli fotky svých vnoučat. Tak jsem sehnala vhodný fotoateliér v blízkosti bydliště. Objevila jsem ho poblíž Kolína. Děti jsem dala vyfotit v tomto studiu. Fotky děti se babičce i dědovi moc líbily. Přeji pohodový den.