čtvrtek 26. března 2015

Dokumenty

Včera jsem sjela na iVysílání dokument o samoživitelkách. ( psala už o tom LUCIE ), druhý dokument ze série Moje soukromé války  byl o našem nádraží.

Lucie Chytilová( architektka) je buldozer. Vypadá tak jemně a klidně, ale tichá voda břehy mele. Tahle Voda spolu s Adamen Guzdou zachránila naše nádraží.

V dokumetu se mihl Jára, Ela, Marek i já. Znovu mi došlo, jak moc je důležité vytvořit v Havířově prostředí, kde se lidi podobného ražení seznámí. ( seznámili jsme se na promítání filmu  před rokem  a půl).




4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak jste to byla opravdu Vy :o) a já nad tím přemýšlela až do konce dokumentu....celý cyklus je velmi zajímavý a ten myslím předminulý o mladé paní, která se snaží zachránit domek i s bývalou čtvrtí před demolicí byl také parádní. A Samoživy, na ty myslím ještě dnes...Krásný den Lada

Anonymní řekl(a)...

Dobre rano Sona,tiez som zachytila ten dokument ....a bola som na nu :) na tu budovu zvedava...aj ked nerozumiem celemu tomu priebehu...budova bola sympatickohrejiva,pripomenula mi bezstarostne detstvo:) a aj ked tomuto stylu nerozumiem,potesujuce bolo,ze v mojom detstve sa pre pracujuce masy :)takto ponamahali,bolo to totizto dielo !,cele aj s okolim...zasluzi si respekt a rekonstrukciu...dokonca je v nej nieco mile ....a neviem ci to mozem povedat,niecim pripominala sportovu halu v Bratislave,myslim,ze sa tam robila gymnastika..taka zvlnena ,sinusoidalne :), strecha a priecelie takto presklenene...naviem si spomenut ,ci este stoji...Tak drzim palce galerii !

Soňa Malinová řekl(a)...

Lado, taky na samoživy pořád myslím.

Soňa Malinová řekl(a)...

Aleno, hned jsme si sportovní halu vygooglila a máte pravdu. To čelní prosklení. Díky tomu je hala i nádraží nádherně prosvětlené.