středa 10. ledna 2018

Hranice práce

Moc dobrý dokument o práci za minimální mzdu od novinářky Saši Uhlové.

TADY

Novinářka Saša Uhlová se v oceňovaném dokumentu (Jihlava 2017 – Hlavní cena a Cena diváků) noří do labyrintu nízkopříjmových zaměstnání a přináší zprávu o hranicích, které práce má. Jak ta špatně placená, tak její vlastní.

Poslední roky mě skoro každý den zachvátí radost,  jakou mám báječnou práci. Pracuju v denní i noční dobu, kdy mi to jde nejlépe , mám kolem sebe fajn lidi  a vydělám si tolik, že mám každý měsíc na výlet, knížku a jiné drobné radosti.
OK. Trochu mi hapruje kotel a pračka, ale i kdyby se to na dobro rozpadlo, nemusím se zadlužit.

Mám krásný život.




7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Je hezké Soňo, jak si umíte uvědomit, co máte a být za to vděčná, hodně štěstí i nadále :-)

Veronika

Plihalova řekl(a)...

Dobry den,dokument jsem nevidela ale poslechla jsem si rozhovor s Pani novinarkou.Nemam takovou praci,nejak zvlast si vyskakovat nemohu(vlastni hlouposti--- dobrotou).Bude lepe.Nicmene mam zname kteri takovou praci maji...Neni to jednoduche neustale pocitat.Mejte se sedmikrasne. JP

Unknown řekl(a)...

mám vás čím dál víc ráda! je radost se sem kouknout a najít spokojeného člověka a s nápadem, humorem a nohama na zemi.

Soňa Malinová řekl(a)...

Zůstat s nohama na zemi není těžké, když člověk žije v Havířově.Většina mých kamarádek žije od výplaty k výplatě.Jedna velmi dobrá kamarádka měla určité období boty dohromady s dcerou. Lidi jsou tady chudí, ale život si umí užít.

Anonymní řekl(a)...

Tak přesně tak se cítím i já. Přítel si občas stěžuje, co ho v práci štve, ale oba se máme pracovně nadstandartně oproti jiným lidem a to nemyslím zrovna ani plat, ale pracovní doba a tak.)
Jinak dokument jsem neviděla, musí to být těžké se v takové situaci ocitnout, jako brigády při studiu a mezi školou jsem dělala prodavačku a vždycky mě to bavilo a dělala jsem práci naplno, ale když z toho pak má vyžít někdo s dětma, kdo platí nájem a jídlo nejen pro sebe a nebydlí u rodičů, tak chápu, že to musí být dost depresivní a je to neustálé počítání..a to, že by utáhl domácnost jeden člověk s takovou mzdou pochybuju:(

QQQQQQQQQ řekl(a)...

pandora bracelet
michael kors outlet
adidas ultra boost
adidas tubular
off white clothing
hermes belt
nike shox
hermes outlet online
curry 4 shoes
kobe byrant shoes

5689 řekl(a)...

zzzzz2018.8.22
ugg boots clearance
ralph lauren outlet
hugo boss sale
off white outlet
dsquared2
coach outlet
moncler online outlet
ralph lauren uk
coach factory outlet
pandora charms outlet