pondělí 3. ledna 2011

Milé

Něco pro maniaky typu FLÉR
http://www.sashe.sk/ Existují tepve rok,ale mají už slušnou základnu vystavovatelů.

Díky Sashe jsem natrefila na REPA a jeho svítidla. Lampa z plastových kelímků je něco, co jsem ještě nikde neviděla.
http://repasopa.com/page/2/

A úplně nejvíc mě dostalo, jak zformuloval REPA svoji touhu tvořit. Nejde jen o tvoření.Jde o jakoukoliv práci, ve které se najdeš. Moje kamarádka Silva je výborná asistentka.Strašně jí to baví a každý kdo jí vidí pracovat, vidí ten záblesk z nebe.
Tak tedy.Tady jsou jeho slova.

Ahojte ! Viete čo ?
Do každého z nás Boh dáva niečo, čo na zem nemože priniesť nikto iný.
Niečo, čo On vždy mal, poznal, obsahoval a chce to vyjadriť cez nás.
A tak sa cez nás neviditeľná skutočnosť Jeho existencie a charakteru stáva viditeľnou.
Každý dostal dosť vnímavosti, aby túto skutočnosť zbadal a vypozoroval z ľudí, vecí a vzťahov okolo seba. Keď ju zbadáme, máme slobodu rozhodnúť sa hľadať ju ďalej, alebo nazerať na veci starým spôsobom.
Kto sa rozhodol hľadať ju ďalej vie, že jej chuť a vôňa sa nedá porovnať s ničím iným.
A v každom z nás je aj potenciál vyjadrovať zlomok Jeho plnosti a nádhery. Čo to konkrétne je spoznáš podľa vášne pre nejakú vec, ktorá v Tebe dlho pretrváva a je Ti blízka. Nebudeš spokojný kým ju neuskutočníš, to je nebo na zemi, to čo si vždy chcel. To je to čo nedokážeš nerobiť a nepovedať ľuďom. To chce po nás Boh a používa sen, túžbu a vášeň, aby nám to povedal. Je Ti to úplne vlastné a predsa potrebuješ odvahu, aby si to realizoval, pretože svet Ti v tom bude brániť.

Preto ostáva len prosiť "buď vôľa Tvoja"... Frederich Buechner napisal, že povolanie je "to miesto, kde Tvoje hlboké potešenie uspokojuje hlbokú potrebu sveta".

Dlho som hľadal, a zistil som že aj ja mám také niečo čo vo mne dávno bolo. Znovuobjavil som v sebe vlastnosť, ktorá vidí iný potenciál skrytý vo veciach, ktorý na prvý pohľad nieje až tak zrejmý. Vídím ho v nepotrebných veciach, odhodených, nepoužitých. Keď sa na ne pozerám, nevidím odpad, ale vidím to čo by z nich mohlo byť. Niečo úplne nové. Urobiť z nepotrebných vecí niečo použiteľné a pekné. Vždy ma to bavilo. Niekto to nazýva nápad. Boh je plný nápadov, je skrytý všade, a vo všetkom.

Dobrá správa je, že On sa takto pozerá nielen na veci ale aj na ľudí, v každom okamihu ich života. On pozná ich potenciál, a túži aby ho realizovali. Vie, že ich to naplní.

A tak asi vznikajú moje vecičky...

Chcem robiť free design, ľahký, nápaditý, nie veľmi seriózny a dokonalý. Taký, ktorý skôr nachádzam ako tvorím, taký v ktorom
je príbeh okolností, cítiť v ňom rôzne stopy.
Skúste tvoriť čokoľvek, to čo Vám je blízke, je to spôsob ako presiahnuť seba samého, ako nájsť to božie v nás.


Juro

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Juro vie robiť pekné veci. Pre Tedx Bratislava vytvoril super stage.