středa 5. listopadu 2008

Potahování sedačky




Jelikož se původní světlý potah začal rozkládat.Pochopte, velmi dlouho sedačka stála na terase amíků,pak byla v garáži, z garáže jsme si ji odvezli my,ale neměli jsme ji kam dát(ale přece ji tam nenecháme,že?!),tak stála 3 roky na chodbě v paneláku a už se blížím k závěru a ten je,že nápor vlhkosti a prachu během rekonstrukce našeho domu ji dorazil k smrti.


Jaké překvapení,když jsem objevila původní potah(hnědé leskimo).Hnus,ale taky radost,že aspoň chvíli, než našiju nový potah, máme na čem sedět.Potahy jsem rozpárala, vyžehlila a udělala nové střihy.Proč museli dělat na okraji ty zaobliny!!!!
Je to jako droga.
Sedačka se skládá z osmi podsedáků.Včera jsem se jen s jedním mordovala 3 hodiny,ale dneska jsem už ušila dva a nejradši bych šila až do rána.Poslední díl,který jsem natočila pro ČT, mě nakopl něco udělat i se svým bydlením.Těším se, těším.

No a aby toho nebylo málo, nedávno jsme našli u popelnice skříňku. Tedy nejdřív jsme zahlédli jen korpus a až po pozorném obhlédnutí terénu, jsme objevili i dvířka.

Dvířka mám všechny tři.ale neměla jsem odvahu je během focení jen tak vsadit do zárubní.Na zadní straně je napsáno 1937.