úterý 20. září 2011

Ohýbání sádrokartonu

Pokud si ještě vzpomínáte, tak při posledním focení v pronajatém ateliéru nám spadla velká lampa a prorazila sádrokartonovou zeď. Bogdan ŘÍKAL !!!!(já ho zaškrtím),že stačí sádrokarton navlhčit a on se ohne.Zdálo se mi to trochu podezřelé, ale nezbývalo, než mu věřit. S Jardou (fotografem) jsme dnes nakoupili v OBI všechno možné a jeli do ateliéru napravit vzniklé škody.Jarda spíš dělal fotodokumentaci, vařil kafe a sháněl smirkl po okolí.Na začátku to vypadalo nadějně. Konstrukce z tyček, přilepená tavnou pistolí vypadala, jakože to tak má vážně být a Jarda nabyl dojmu , že mám všechno pod kontrolou. Jen do chvíle, než došlo na namáčení sádroše.Kupodivu se neohnul, ani když jsme ho sprchovali teplou vodou.Tak varianta dvě.Nařezat pásky.Zahladit sádrou.Patly,matly.


tu nafoukanou pěnu si tam dal majitel už dřív,když jemu spadla lampa
Kostka hrozně razí, protože sádra je mokrá, nepřebroušené a nepřetřená na bílo.Snad to příště dotáhneme do zdárného konce .

dobrou Pat a Mat

5 komentářů:

hanele řekl(a)...

a až všechen business půjde do kelu, můžeš se dát na dráhu "hodinového manžela", hrdino!

Soňa Malinová řekl(a)...

Mám nové krásné montérky,tak to by možná šlo.
Ale na Mirku Novotnou nemám. Kudrnatá blondýnka ,kolem montérek kožený pás s nářadím,akuvrtačkou a jede jak stroj.

hanele řekl(a)...

kudrliny ti vyrobím taky, brouku ;)

Simsalabim řekl(a)...

mirku novotnou neznam, ale teda fakt si sikovna! hlavne clovekmusi byt koumak, aby vymyslel tyhle enstandartni reseni :) nesnasim sadrokarton, ale sardovani me bavi ( taky jsem zahlazovala jistou diru u nas v byte.., a drahy mezitim uvaril skvely obed, ehm .))

Majka řekl(a)...

Ohybatelný sádrokarton se jmenuje
riflex. Ale měl by skutečně jít ohnout i ten obyč, pokud to není příliš malý rádius. Jen je ho třeba nechat vlhnout třeba i přes noc.
To jen technická ;)