pátek 13. května 2011

V Praze v Ligne Roset

Už jste si určitě v životě ověřili, že né všechno, co vidíte na fotce , je pak ve skutečnosti tak, jak se zdálo.Z aparmánu s výhledem na moře se vyklubě bungalov s výhledem do lesíka. Z hořčicového polštáře, který vidíte na netu , je nakonec podivná vyblitá žlutá. Když se byla kamarádka podívat na živo do nejmenovaného pražského  obchodu na zrcadlo, v duchu si říkala, že jí to za tu výpravu stálo.Nekoupila ho.
Včerejší výpravu do Prahy jsem spojila obhlídkou Ligne Roset. http://www.ligne-roset-praha.cz/cz/home/Na všechno jsem si sedla, ohmatala, ohýbala a jsem nadšená. Pravda, ceny vyšší, ale odpovídají kvalitě. Jsou to takové drobnosti, kterých si běžný kupující ani nevšimne.Spoje u nábytku, prošívání, materiál na stínidlech atd atd. Detaily, které dělají nábytek nádherný. Druhá věc , která mě nadchla , je samotný obchod. Z ulice obchod vypadá jako menší prodejna, ale omyl. Projdete úzkou chodbičkou na konci místnosti a dostanete  se do obrovského prostoru (původně kino¨). Tady navazuje venkovní átrium, které už vůbec nečekáte. Vysoké vzrostlé stromy, zpívající ptáci , pár metrů od metra Karlovo náměstí.Mě podrž.Rozhodně stojí za návštěvu.
Co bych Vám přála, potkat tam i majitele Jiřího Poulíčka. Totální nadšenec, blázen do designu, který pro své klienty kreslí návrhy ručně. Za ty nákresy získal u mě 100 bodů. Většina lidí, kteří v Ligne Roset nakupují nejsou pracháči, ale stálí klienti, kteří si šetří a kupují si nábytek po částech.
Hlavní cíl cesty, obhlídka prodejny taky v Praze, která je v rekonstrukci  a brzy bych ji měla zařizovat, na mě udělala  velký dojem. Neuvěřitelné kolik se za dva měsíce dá nestihnout.Ale stále věřím, že pronajimatel to má pod kontrolou.Ale jinak.Krása nesmírná.Myslím na ni ,kudy chodím.Jsem na 120% přesvědčená, že obchod bude úspěšný.Z výše zmiňovaných důvodů. Krásný prostor Vás inspiruje.Chce se vám tam zůstat a pak si něco koupit. Protože všechno co vidíte, je opravdové  a lidé, kteří za tím stojí taky.

Zpátky ve vlaku myslím na to, že navrhovat nábytek je krásné povolání. Že jdu dobrým směrem, i když mám někdy záchvěvy.Taky  na to, že jsem poslední dobou udělala drobné kompromisy, které už nechci opakovat.Nejtěžší je odpustit sám sobě.

Víkend před námi a my se s Hanele stresujeme, protože připravujeme nedělní bohoslužbu pro celé rodiny, zvláště děti.Bude tam lítat mléčná dráha, myslivec i vědec a to všechno dohromady bude jeden velký mišmaš.Poselství ještě né zcela jasné, ale hlavně, že to bude zábava.
Hezkou sobotu i neděli.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

S těmi polštáři máš právdu, už nikdy více ....a pokud nedojdou peníze do týdne (už čekám pěkně dlouho) tak to tu asi vystavím veřejně :-(
Ž.

Soňa řekl(a)...

Přesně tak.Dobré jméno firmy by si měl držet každý majitel i za cenu ztráty.

Vivi řekl(a)...

Soňo, jsem ráda za tenhle inspirativní článek. Ligne Roset je značka známá po celém světě a jsem ráda, že se pomalu dostává pod kůži i Čechům, i když zatím asi hlavně fajnšmekrům. Nejsem si úplně jistá, ale myslím, že pro ni pracoval i francouzský návrhář, můj nejoblíbenější, Didi Gomez..Prostě je tam vidět práce mladých nadšenců, návrhářů a jak sama píšeš - i pana majitele! Moc fandím a tleskám. A přeju, ať nedělní bohoslužba dopadne na jednotku ;-. Vivi

Markéta řekl(a)...

Milá Soňo, s obchodem Ligne Roset máte pravdu, zvenku vypadá nic moc, ale je překvapivě velký. Včetně toho, že tam možná ani tak nenakupují pracháči, ale normální lidi (taky mám teď spadeno na křeslo Facett a doufám, že ho nepřestanou vyrábět dřív, než našetřím). A jenom detail - není to u metra Hradčanská, ale u Karlova náměstí, resp mezi Karlákem a I.P. Pavlova....

Soňa řekl(a)...

Pravda, pravda.Na Hradčanskou jsme jeli na obhlídku rekonstrukce.

Anonymní řekl(a)...

Katalog všech firem prodávající nábytek přes internet a články na toto téma najdete také na http://levnenabytek.cz/