neděle 27. února 2011

Pomalu, ale jistě


Od září jsme na půdě docela pokročili  na to , že jsme mezi tím ještě zateplovali fasádu.Podle normy Zelená úsporám jsme museli dát na půdu 30 cm vaty a schovat trámy.Prostor se tím samozřejmě dost zmenšil, ale na půdě je opravdu teplo, i přes to, že ještě tam nemáme topení.Abychom nemuseli nadstavovat trámy do hloubky 30 cm, použili sádrokartonáři krátké nadstavce, které se z jedné strany ukotvily do trámů a z druhé strany se na nich vytvořil rošt.Vložit vatu šlo celkem rychle a sádrokarton vrtali tak rychle,že během dvou dnů bylo na hrubo vše hotové.Pak tmelení, broušení do hladka a mohl nastoupit zedník.Cihly ve štítu vypadaly na první pohled efektně, ale na druhý pohled to byl totální šrot, který se drolil.Jedinou přiznanou cihlu, kterou jsme nechali na komíně, muž vyčistil .
A dostávám se k bodu, kdy jsem se naposledy radovala, že muž vytrhal podlahu a vyčistil od plev.Staré trány prolezlé dřevomorkou se musely rozřezat a dát pryč.Nové trámy ( muž a klučina co stěhuje nábytek pro IKEA) nanosili minulý týden.V životě jsme neviděla někoho, kdo má takovou páru a nosí trámy jako sirky. Jak se s čtyřmetrovými trámy vytočili na schodišti mi není doteď jasné.Na fotce jsou trochu vidět pod novými trámy křížové klenby.Elektrikář dorazil. Moc díky ! Takže vše je vedené pod podlahou.Zlatý tchán doomítal kolem zásuvek a pomáhá s čím se dá. Poslední nátěry Bochemitem a trámy se rozhodí 60 cm od sebe.My jsme koupili trámy 22 cm x 22  cm.Sichr je sichr .Nemám ráda houpací podlahy.
Finance docházejí, nezbývá než položit na trámy zatím pouze OSB desky.A až jednou budu strašně moc vydělávat, tak si tam dáme dřevěnou podlahu..Ale pracovna to bude dobrá, né?

10 komentářů:

Gabi řekl(a)...

Pomaly ale iste je to najlepšie pracovné tempo!:) Tak tento príspevok sa odteraz budem učiť naspamäť, aby som presne vedela, čo nás pod tou strechou vlastne čaká...:)Gabi

yasnnna řekl(a)...

bude to nádhera, oprava, už teď je to nádhera:) a ta přiznaná cihla nemá chybu

Mirjanka řekl(a)...

ta zelená úsporám mě zajímá :))...myslela jsem, že se uzavřely kohoutky financí...taky se chystáme zateplovat, tak váháme, zda zadat firmě (dle požadavků "zelené úsporám") či levněji bez zelené...

Soňa řekl(a)...

My jsme žádali minulý rok v březnu.To ještě nebyl takový nával žádostí.

monča řekl(a)...

Jste šikuláci!
A OSB deska je super materiál s mnohostranným použitím a úpravou, takže paráda!

Soňa řekl(a)...

Kdybych měla více peněz,tak si dám ještě jedno střešní okno navíc a štítové ještě větší.

Anonymní řekl(a)...

Váš blog je úžasný a "seriály" Chalupa je hra a Bydlení je hra sleduji hlavně kvůli Vám! Naprosto mě před několika lety uchvátilo předělání ložnice na útulný ráj (mimochodem fotku té velmi vydařené ložnice máte i na svých stránkách:o) ). Veškeré Vaše rekonstrukce "dýchají normálním životem" a to je to krásné a útulné... Samozřejmě, každý má jiný vkus, ale co občas předvádí a předávají majitelům bytů v jistém pořadu v jisté televizi - chce se mi plakat.
Takže Vám přeji zlepšení zdraví a hodně nápadů :o)

Soňa řekl(a)...

Moc díky za hezké mejly.Jsem ráda ,že uržuji sledovanost pořadu Bydlení je hra:-)))

Svatava řekl(a)...

Přeji sílu na zdárné dokončení ;-) My se do Zelené úspory nevešli, museli bychom na tu naší vilku z ´30 let dám moc silné zateplení a okna by byla moc utopená.

Unknown řekl(a)...

pekne to pokračuje a súhlasím s mončou že osb dosky sa potom dajú všelijak využiť