sobota 5. dubna 2008

vytápění domu

V každém domku,ve kterém jsem zatím byla , bylo zima. I lidé celkem movití v tomto ohledu dost šetří. My,odchovanci paneláku nemáme pochopení pro tento druh šetření jen do chvíle , než se sami přestěhujeme do domku. Včera jsem jen tak pro orientaci zašla do sklepa mrknout, kolik že to jsme zatím protopili na plynu.(Minulý měsíc jsem se dost rozrušila pohledem na naše hodiny elektřiny) V paneláku jsem stav plynu nikdy nezkoumala-nejsem maniak přes vaření-a tak mě překvapily jednotky,v kterých se to počítá. Pro stejně nepolíbené v tomto oboru doporučuji stránky http://www.tzb-info.cz/ Tam jsem pochopila všechny ty záhadné koeficienty a taky realitu ,s kterou se na tvrdo setkám při vyúčtování plynu. Rázem jsem postahovala všechny topení , natáhla svetr a vyhlížím léto. Při nejhorším vytrháme naši novou dřevěnou podlahu a zahajcujem. Na výše zmiňovaných stránkách najdete, kromě jiného ,čím vším můžete topit(od koksu po alternativní zdroje) a nakolik vás to vyjde ročně. otužování zdar Soňa



2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jo, jo znám moc dobře. Bez svetříku v domečku to nejde. A večer ta romantika, když si musí každý svou studenou peřinu zapr... sám..:-)))

Soňa řekl(a)...

Než jsme zateplili část střechy,tak jsme měli v ložnici stále 15 stupňů a to jsme topili nonstop.Romantika ve vlhkých peřinách.:-)))